ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Κύπριος ζωγράφος Κωνσταντίνος Νίκου στην Evripides Art Gallery

Ο νεαρός καλλιτέχνης παρουσιάζει την πρώτη του ατομική έκθεση στην Αθήνα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Evripides Art Gallery παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του Κύπριου ζωγράφου Κωνσταντίνου Νίκου.

Ο τίτλος της έκθεσης “Yearning for truth”, υποδηλώνει την εσωτερική ανάγκη του δημιουργού, για την κατάργηση των ψευδαισθήσεων και την αποκάλυψη της αλήθειας: της εσωτερικότητας των πραγμάτων που οδηγεί τους θεατές στην αναζήτηση της αληθινής εκπλήρωσης.
Τα τοπία του Κωνσταντίνου Νίκου αιχμαλωτίζουν το μάτι και αφυπνίζουν τις συνειδήσεις. Ο καλλιτέχνης δίνει εικόνα σε ένα κόσμο που υπάρχει πέρα από τις πέντε αισθήσεις, στον εσωτερικό κόσμο. Παρουσιάζει τη συναισθηματική μορφή ενός τοπίου, η οποία προκύπτει από τη βιωμένη εμπειρία.

Με πηγή έμπνευσης την εσωτερική ποιότητα της φύσης ο δημιουργός διερευνά την αρχέγονη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον και τον τρόπο που αυτή επηρεάζει την εξέλιξη της κοινωνίας.

Παράλληλα προβληματίζεται στη σημερινή έννοια της φύσης και επισημαίνει ότι ενώ η φύση ήταν ανέκαθεν ο δότης μέχρι τώρα η σχέση μας μαζί της ήταν εγωιστική.

«Τα έργα μου είναι η αποτύπωση των βιωμάτων ενός ανθρώπου που προσεγγίζει το κτίσιμο της εσωτερικής ομοιότητας του με το σύνολο του συστήματος μέσα στο οποίο εντάσσεται, οπότε το μήνυμα πού προκύπτει βασίζεται ξεκάθαρα στη στάση ζωής αυτού που φτιάχνει τα έργα και που καθρεφτίζεται μέσα σε αυτά. Την πρώτη μου έκθεσή τη βλέπω σαν τη δική μου συνεισφορά στην κοινωνία. Από μικρό παιδί έλαβα το χρίσμα να ασχοληθώ με την τέχνη. Θέλω ωστόσο να διοχετεύω την ικανότητα μου για να εξυπηρετώ ένα ανώτερο σκοπό και μέσα από την τέχνη μου να εκπληρώσω το καθήκον μου στους θεατές. Δηλαδή να τους ωθήσω να ανακαλύψουν τα βαθύτερα νοήματα της ύπαρξης και να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους με τη φύση που αναγκαστικά έχει αντίκτυπο και στον τρόπο με τον οποίο βλέπουν τις ανθρώπινες σχέσεις», λέει ο Κωνσταντίνος Νίκου.

Ο καταξιωμένος ζωγράφος Μιχάλης Μαδένης σημειώνει για τα έργα του Κωνσταντίνου Νίκου:«…ναι είναι καλός, ο νέος ζωγράφος έχει μέλλον! Επιδέξιος χειριστής σχεδίου, χρώματος, ύλης,με τα μάτια ανοιχτά, γνώσεις ζωγραφικής και του σήμερα. Όλα πλασμένα με την ομορφιά της νιότης και της αθανασίας του χάρισαν ταξίδι στο φως».

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

O Κωνσταντίνος Νίκου γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1994. Σπούδασε καλές τέχνες στην ΑΣΚΤ Αθηνών (2014- 2019)στο Ε΄ εργαστήριο ζωγραφικής µε καθηγητές, τον Μιχάλη Μανουσάκη και Κώστα Τσώλη απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα. Παρακολούθησε το Β΄ εργαστήριο ζωγραφικής για ένα χρόνο µε καθηγητές τον Γιώργο Χαρβαλία, Αριστοτέλη Τζάκο και Βασίλη Βλασταρά και το Εργαστήριο κεραμικής µε καθηγητή τον Παύλο Παλτόγλου. Η κεντρική του κατεύθυνση είναι η ζωγραφική, όμως το έργο του περιέχει γλυπτικά στοιχεία και εγκαταστάσεις. Έχει συμμετάσχει σεομαδικές εκθέσεις και παρουσιάζει την πρώτη του ατομική έκθεση.

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού: Evripides Art Gallery, η έκθεση θα διαρκέσει από 13 έως 31 Οκτωβρίου 2020. Τρίτη - Πέμπτη- Παρασκευή: 11.00 - 20.30
Τετάρτη: 11.00 -17.00 & Σάββατο: 11.00 -16.00. Ηρακλείτου 10 & Σκουφά Κολωνάκι, Αθήνα, 106 73

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 210 36 15 249, 210 36 15 909,  www.evripides-art.gr, info@evripides-art.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση