ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο Οίκος Δημοπρασιών Kapopoulos Auction House Cyprus ανακοινώνει την 25η διαδικτυακή εικαστική δημοπρασία του

Mε τις υπογραφές σπουδαίων Ελλήνων, Κυπρίων και διεθνών καλλιτεχνών

Δελτίο Τύπου

Ο Οίκος Δημοπρασιών Kapopoulos Auction House Cyprus ανακοινώνει την 25η διαδικτυακή εικαστική δημοπρασία του, στις 3 Αυγούστου 2021, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να αποκτήσει μοναδικά έργα τέχνης, με τις υπογραφές σπουδαίων Ελλήνων, Κυπρίων και διεθνών καλλιτεχνών, μέχρι και στο 1/3 της πραγματικής τιμής τους και όλα αυτά από την άνεση και ασφάλεια του σπιτιού του!

Με 24 επιτυχείς διαδικτυακές δημοπρασίες, και σαν ο πρώτος οίκος στη Κύπρο που ξεκίνησε και συνεχίζει να διενεργεί εικαστικές δημοπρασίες μέσω διαδικτύου, ο Οίκος Δημοπρασιών Kapopoulos Auction House Cyprus κατάφερε να δημιουργήσει ένα νέο τρόπο επικοινωνίας με το φιλότεχνο κοινό, κρατώντας μια λειτουργική και ζωντανή σχέση μαζί του.

Από τα έργα που συμπεριλαμβάνονται στην επικείμενη δημοπρασία του οίκου και που ξεχωρίζουν ιδιαίτερα, είναι και το έργο ενός από τους σπουδαιότερους και πιο γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες, Αλέκου Φασιανού. Η αισθητική του νοοτροπία, στην οποία καταστάλαξε στις αρχές της δεκαετίας του 1960, έχει γίνει πλέον άμεσα αναγνωρίσιμη. Οι ανθρώπινες μορφές, οι εσωτερικοί χώροι, οι νεκρές φύσεις και σε πιο περιορισμένο βαθμό, τα τοπία του, δεν θα μπορούσαν απλά να χαρακτηριστούν έργα ρεαλιστικής ζωγραφικής. Οι εικόνες του δε, φιλοδοξούν να αποδώσουν ρεαλιστικά ένα συγκεκριμένο άνθρωπο, ένα αντικείμενο, αλλά πολύ περισσότερο να περιγράψουν καταστάσεις. Βασική θεματολογία των έργων του καλλιτέχνη, αποτελούν ο άνθρωπος, η φύση και το περιβάλλον, καθώς επίσης εμπνέεται και από μυθολογία κρατώντας πάντα ως πυρήνα τον ελληνισμό, πού αντανακλάται τόσο μέσα από την παλέτα των χρωμάτων του (γαλάζιο, λευκό, χρυσό και κόκκινο) όσο και στη σύνθεση των έργων του όπου βρίσκονται τα Ελληνικά στοιχεία (το Αιγαίο και οι άνεμοι, τα εκκλησάκια και οι σταυροί, κλήματα και οι καρποί τους).

 Αλέκος Φασιανός

Διαστάσεις: 68 Χ 42

Εκτίμηση: €2000 – 3000

Εκκίνηση: €950

Το επόμενο έργο που απαιτεί αμείλικτη προσοχή είναι αυτό του Κύπριου καλλιτέχνη Λευτέρη Οικονόμου. Ο καλλιτέχνης ασχολήθηκε τόσο με τη ζωγραφική όσο και με την γλυπτική και την χαρακτική. Μεγάλωσε σε ένα αγροτικό περιβάλλον περιτριγυρισμένος από τη φύση, στοιχείο που επηρέασε τη ζωή και μετέπειτα το έργο του. Έχει ειδικευτεί στην τοιχογραφία μεγάλων διαστάσεων, την προσωπογραφία και τη μεγάλου μεγέθους χαρακτική. Συνδυάζοντας τις υστεροϊμπρεσιονιστικές αντιλήψεις της Σχολής του Παρισιού με τον εξπρεσιονιστικό ‘υπαιθρισμό’ και τον κυβισμό, διαμόρφωσε ένα προσωπικό στυλ. Στα έργα του προστίθενται φωτεινά χρώματα, τόσο στα τοπία όσο και στις προσωπογραφίες, όπου τα πρόσωπα φωτίζονται έντονα και παίρνουν συμβολικό χαρακτήρα. Έργα του βρίσκονται σε πολλές συλλογές στην Κύπρο και σε διάφορες άλλες χώρες.

Λευτέρης Οικονόμου

Διαστάσεις: 30 Χ 40

Εκτίμηση: €1800 – 2500

Εκκίνηση: €1500
 

Ένα εξίσου εντυπωσιακό έργο/γλυπτό το οποίο επίσης θα συμπεριληφθεί στην ανερχόμενη μας δημοπρασία είναι αυτό του Έλληνα καλλιτέχνη Κωστή́ Γεωργίου, ο οποίος κινείται στο κλίμα ενός προσωπικού́ παραμορφωτικού́ εξπρεσιονισμού́, με δραματικές περισσότερο προεκτάσεις. Στη ζωγραφική του χρησιμοποιεί κυρίως λάδια και ακρυλικά ενώ στη γλυπτική του μέταλλα, πολυεστέρα, και ηλεκτροκόλληση. Δημιουργεί́ σύνολα που τόσο με τις παραμορφώσεις όσο και την βιαιότητα του χρώματος υποβάλλουν ανησυχίες και εσωτερικές συγκρούσεις ενώ κύριο στοιχείο στα γλυπτά του είναι η ανθρώπινη φιγούρα. Στις πιο χαρακτηριστικές του προσπάθειες σημειώνει κάνεις την έμφαση στην διαγώνια σύνθεση, τον τονισμένο χαρακτήρα των παραμορφώσεων και το ρόλο του χρώματος το οποίο υποβάλλει έναν κόσμο δραματικών συγκρούσεων. 

Κωστής Γεωργίου

Διαστάσεις: 60 Χ 12 Χ 14

Εκτίμηση: €3,000 – 3,500

Εκκίνηση: €1,200

Το επακόλουθο έργο είναι δημιούργημα του Έλληνα ζωγράφου και χαράκτη Θεόδωρου Πανταλέων. Ο καλλιτέχνης ενδιαφέρεται για τα έργα κλασικών ζωγράφων και επηρεάζεται από παλιές έγχρωμες λιθογραφίες. Χρησιμοποιεί τόσο λάδια όσο και μικτά χρώματα, και η θεματογραφία του αναφέρεται σε ονειρικά και φανταστικά σύνολα στην κατεύθυνση του σουρεαλισμού και της αυτόματης γραφής.  Στην κατεύθυνση του σουρεαλισμού η ζωγραφική του διακρίνεται για τη σχηματοποίηση των μορφών και τις τονισμένες παραμορφώσεις, την ονειρική περισσότερο ατμόσφαιρα και τον προβληματικό χώρο, την εσωτερικότητα του χρώματος και την πληρότητα της γραμμής του.  Τα ίδια στοιχεία χαρακτηρίζουν και έργα της χαρακτικής του, ιδιαίτερα τις λιθογραφίες, όπου εμφανίζονται η ίδια θεματογραφία, παρόμοιο μορφοπλαστικό λεξιλόγιο και ο ίδιος προβληματικός χώρος.

Θεόδωρος Πανταλέων

Διαστάσεις: 50 Χ 35

Εκτίμηση: €7,000 – 9,000

Εκκίνηση: €2,800

Ένα εξίσου εντυπωσιακό έργο είναι αυτό του διεθνή καλλιτέχνη AIIROH. Ο καλλιτέχνης  γεννημένος στη Narbonne της Γαλλίας, αποφοίτησε με πτυχίο Art & design. Σε ηλικία 13 ετών, άρχισε να εργάζεται ως καλλιτέχνης του δρόμου, δημιουργώντας γκράφιτι σε τοίχους διαφόρων πόλεων σε Γαλλία και Ευρώπη. Σε ορισμένα από τα έργα του ενσωματώνει γνωστές μάρκες θέλοντας να θίξει τον καταναλωτισμό και την εξάρτηση στα υλικά αγαθά. Μέσα από τα συγκεκριμένα έργα φαίνεται η δύναμη των γραφιστικών εμπορικών σημάτων και η υποσυνείδητη επίδραση που έχει στο ασυνείδητο και στην αισθητική μας. Για τον εαυτό του δηλώνει ότι είναι απλά οπαδός των καλλιτεχνών της «pop art» την οποία αναμιγνύει με επιρροές από street art. Είναι ιδιαίτερα γνωστός ως καλλιτέχνης στη Γαλλία, Ελβετία και τις ΗΠΑ.

AIIROH

Διαστάσεις: 100 Χ 100

Εκτίμηση: €4,000 – 5,000

Εκκίνηση: €1,800

Το τελικό έργο στο οποίο αξίζει να εστιάσουμε είναι από τον MR.BRAINWASH, του σκηνοθέτη και pop καλλιτέχνη Thierry Guetta.  Μια προκλητική φιγούρα στον κόσμο της τέχνης του δρόμου, ο Mr.Brainwash χρησιμοποιεί για τα έργα του εικόνες από την ιστορία, τη λαϊκή κουλτούρα και την ιστορία της τέχνης χωρίς να τον ενδιαφέρει για τα πνευματικά δικαιώματα. Το έργο του βασίζεται στην ιδέα ότι όλα είναι εφικτά. Το έργο του Mr.Brainwash συγκεντρώνει την αναγνώριση από συλλέκτες τέχνης και λάτρεις του street-art. Θεωρείται ως ένας από τους πιο παραγωγικούς και διάσημους καλλιτέχνες στις μέρες μας. Όπως ο ίδιος ο καλλιτέχνης αναφέρει, «Η τέχνη δεν έχει τοίχους. Ο καθένας μπορεί να είναι ένας καλλιτέχνης".

MR BRAINWASH

Διαστάσεις: 56 Χ 56

Εκτίμηση: €3,000 – 4,000

Εκκίνηση: €1,400

Οι δημοπρασίες του Οίκου Kapopoulos Auction House Cyprus πραγματοποιούνται μέσω του διαδικτύου την πρώτη Τρίτη του μήνα από τα μέσα Μαΐου του 2020. Η κάθε δημοπρασία είναι τριήμερη και διαρκεί από το απόγευμα της Τρίτης (7μ.μ.) μέχρι το βράδυ της Πέμπτης (10μ.μ.). Μέχρι στιγμής έχουν ήδη ολοκληρωθεί 24 δημοπρασίες ενώ η 25η θα ξεκινήσει την 3η Αυγούστου και θα κλείσει την 5η Αυγούστου.

Ηλεκτρονική Διεύθυνση Δημοπρασίας: https://auctions‐cyprus.kapopoulosart.gr/

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση