ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι φουάρ της Σαγκάης επιμένουν

Οι δύο φουάρ της, η Art021 και η West Bund Art & Design Fair θα πραγματοποιηθούν από τις 12 έως τις 15 και από τις 11 μέχρι τις 15 Νοεμβρίου

Newsroom Κ, Αθήνα

Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού μετά πέντε «καθαρούς» μήνες εντοπίστηκε στη Σαγκάη τα τελευταία 24ωρα, όμως η κινεζική πόλη φαίνεται πως δεν θα αναβάλει τις μεγάλες εικαστικές εκθέσεις της που έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες μέρες. Οι δύο φουάρ της, η Art021 και η West Bund Art & Design Fair, που συνιστούν κάτι σαν αντίπαλο δέος στην Art Basel του Χονγκ Κονγκ, η οποία αναβλήθηκε τον περασμένο Μάρτιο, θα πραγματοποιηθούν από τις 12 έως τις 15 και από τις 11 μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, αντιστοίχως.

Ωστόσο, εξίσου σημαντικό (αν όχι σημαντικότερο) πολιτιστικό γεγονός της πόλης είναι η λειτουργία του κολοσσιαίου Πύργου Τέχνης που εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο και θα φιλοξενήσει είκοσι διεθνείς γκαλερί στις 93.000 τετραγωνικά μέτρα του.

Παράλληλα, στη Σαγκάη «τρέχει» έως τις 15 Νοεμβρίου και ο λεγόμενος «Μήνας διεθνούς αγοράς τέχνης», με αρκετούς από τους ενδιαφερομένους να δηλώνουν σε διεθνή μέσα ότι οι φορολογικές ελαφρύνσεις που υπονοούνται από τους διοργανωτές είναι ασαφείς ή ανύπαρκτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Ο Αρθουρ Μπραντ στο σπίτι του, δίπλα στο περίφημο πορτρέτο «Buste de Femme» («Dora Maar», 1938), που κλάπηκε το 1999 και το βρήκε ο ίδιος το 2019

Στα ίχνη των έργων τέχνης

Ο «Ιντιάνα Τζόουνς» της τέχνης, Αρθουρ Μπραντ, μιλάει στην «Κ» για τις κλοπές έργων και τις προσπάθειες εντοπισμού τους
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ