ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Our misfortune: Η ατομική έκθεση της Μαριέττας Μαυροκορδάτου

Το Thousand Julys εγκαινιάζει το πρόγραμμα του στις 15 Σεπτεμβρίου 2022

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Thousand Julys είναι ένας χώρος παρουσίασης και συζήτησης γύρω από τα τρέχοντα γεγονότα της σύγχρονης τέχνης. Bρίσκεται στη Λευκωσία, σε ένα πρώην καφενείο και τέως κατοικία.

Το Thousand Julys εγκαινιάζει το πρόγραμμα του στις 15 Σεπτεμβρίου 2022 με την ατομική έκθεση της Μαριέττας Μαυροκορδάτου, Our misfortune.

Σε αυτή τη νέα δουλειά, η Μαυροκορδάτου έχει ως υλικά της τους πιο κοντινούς της ανθρώπους και την πόλη στην οποία μεγάλωσε, που καταγράφονται μέσα από μια βόλτα.

Μέσω αυτών των περιπάτων, οικεία πρόσωπα (φίλοι, οικογένεια) και οικεία σκηνικά (η πόλη) χτίζουν μια φαντασιακή αφήγηση. Μια ιστορία που δεν υπήρξε ποτέ υλοποιείται και τεκμηριώνεται μέσα από τον φακό. Οι φίλοι της μετατρέπονται σε πρότυπα, μοντέλα, εμπορευματοποιούνται, λατρεύονται μέσω της απεικόνισης. Ο δημόσιος χώρος χρησιμοποιείτε ως προσωρινό σκηνικό στη νέα αφήγηση.

Στοιχεία από την καθημερινότητά της συγκεντρώνονται για να παράξουν ένα λεξιλόγιο το οποίο αποτελείται από προσωπικές αναφορές, που στη συνέχεια χρησιμοποιείται με σκοπό να αναδιαμορφωθεί. Μια νέα πραγματικότητα δημιουργείται μέσα από την ανάγκη διαφυγής από μια υποτιθέμενη συνθήκη- την αφόρητη ζέστη, το βάρος της προβλεψιμότητας ή την ανήσυχη ματιά της γενιάς της. Αναπόφευκτα, η νέα πραγματικότητα έχει ως συστατικά τις ίδιες συνθήκες από τις οποίες προσπαθεί να ξεφύγει, με αποτέλεσμα να αναπλάθεται ως μια πιο φωτεινή, πιο σέξι, πιο ποιητική εκδοχή του εαυτού της.

Η σειρά έργων που παρουσιάζει η Μαυροκορδάτου θέτει ένα νέο πλαίσιο στην πρακτική της. Οι 24 φωτογραφίες και το κολάζ που αποτελούν την έκθεση, παράχθηκαν κατά τη διάρκεια ενός περιπάτου στα τέλη Ιουλίου.

Λίγα λόγια για την δημιουργό

Η Μαριέττα Μαυροκορδάτου (γ.1996, Λευκωσία) είναι εικαστικός. Ζει μεταξύ Λευκωσίας και Λονδίνου. Είναι απόφοιτος του Camberwell College of Arts (2019) και φοιτήτρια στο Slade School of Fine Art. Η πρώτη της ατομική έκθεση, με τίτλο Rotten Sun, πραγματοποιήθηκε στο TESTDRIVE, DriveDrive, στη Λευκωσία, το 2019.

Έχει συμμετάσχει επίσης σε ομαδικές εκθέσεις, μεταξύ των οποίων, Social Sculptures BEUYS100, Goethe Institut Cyprus, Λευκωσία (2021), Seeking Roots, επιμέλεια Ιουλίτα Τουμαζή, NiMAC, Λευκωσία (2021), ...vida digna de ser vivida, επιμέλεια Peter Eramian, Phytorio Association, Λευκωσία (2019), Weltanschauung, Copeland Gallery, Λονδίνο (2018).

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού: Thousand Julys, τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022 στις 18:00 και θα διαρκέσει μέχρτι τις 18 Νοεμβρίου. Από 16 Σεπτεμβρίου η έκθεση θα είναι ανοιχτή μέσω ραντεβού

Επικοινωνία: Τηλέφωνο info@thousandjulys.com 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση