ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρόσκληση σε καλλιτέχνες για συμμετοχή σε εργαστήρι από Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου

Στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων Social Sculptures, την οποία επιμελείται η Μαρίνα Χριστοδουλίδου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στα πλαίσια του BEUYS100, το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου απευθύνει έκκληση σε καλλιτέχνες για συμμετοχή σε σειρά εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στις 19-29 Απριλίου 2021 στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων Social Sculptures, την οποία επιμελείται η Μαρίνα Χριστοδουλίδου ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτημα συμμετοχής μέχρι την 31η Μαρτίου 2021.

Η σειρά συμπεριλαμβάνει ένα εργαστήρι και μια έκθεση που θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Γκαίτε Κύπρου, τον Απρίλιο και τον Σεπτέμβριο του 2021 και το πρότζεκτ, όπως αναφέρεται, θα αναπτυχθεί μέσα από ένα δεκαήμερο εργαστήρι υπό την καθοδήγηση επαγγελματιών του πολιτισμού και καλλιτεχνών, των οποίων οι προτάσεις αντλούν έμπνευση από τα πρότζεκτ "κοινωνικής γλυπτικής" του Beuys.

Το εργαστήρι θα εστιάσει στην έννοια του κοινωνικού γλυπτού, η οποία αναπτύχθηκε από τον Beuys στις αρχές της δεκαετίας του εβδομήντα.

«Ο επιδραστικός όρος του Beuys έχει ως επίκεντρο την πεποίθηση ότι η τέχνη θα μπορούσε να συμπεριλαμβάνει ολόκληρη τη διαδικασία της ζωής -σκέψεις, δράσεις, συζητήσεις και αντικείμενα-, και θα μπορούσε να δημιουργείται συλλογικά από ένα ευρύ φάσμα ατόμων, πέρα από τους καλλιτέχνες», προστίθεται στην σχετική ανακοίνωση.

Οι επιλεγμένες θεματικές αποσκοπούν στη ανάδειξη τοπικών πολιτιστικών ζητημάτων και σκιαγραφούν τρόπους αντίδρασης και αντιμετώπισής τους. Αυτές οι θεματικές ανταποκρίνονται στην ανάγκη θέσπισης του καθεστώτος του καλλιτέχνη στην Κύπρο και στην αναγκαιότητα για συνεχιζόμενο επαναπροσδιορισμό του ρόλου του καλλιτέχνη στην κοινωνία.

Στο εργαστήρι θα συζητηθούν, επίσης, η ευαλωτότητα του πολιτισμού, της έννοιας των θηλυκών υλικών και της απτικότητας, και της συνεργασίας ως μέσο για τη δημιουργία τέχνης.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν και κάθε συμμετέχοντας θα λάβει συνολικό per diem ύψους 150 ευρώ. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν επιστολή βεβαίωσης της συμμετοχής τους από το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου και προϋπόθεση για συμμετοχή θα είναι ένα αρνητικό τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου μία ημέρα πριν την πρώτη συνάντηση, με επανάληψή του επτά ημέρες μετά. Επίσης, τα μέτρα προφύλαξης και υγιεινής θα τηρούνται καθόλη τη διάρκεια του εργαστηρίου, αναφέρεται τέλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Kapopoulos Auction House Cyprus

Kapopoulos Auction House Cyprus

Ο Οίκος Δημοπρασιών Kapopoulos Auction House Cyprus ανακοινώνει την 22η διαδικτυακή εικαστική δημοπρασία μέσω της πρωτοποριακής ...
Newsroom K
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Η δυνατότητά της να αλλάζει πρόσωπα και να προσαρμόζεται στις επιταγές της μοίρας είναι φανερή στη ζωή της Αλις Σπρινγκς

Η κυρία Νιούτον

Υπάρχει μια ασπρόμαυρη φωτογραφία στην οποία η Αλις Σπρινγκς βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, αλλά έχει το πρόσωπο κρυμμένο πίσω ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Η αμερικανική μόδα ξανά στο προσκήνιο από το Μητροπολιτικό Μουσείο

Επιστρέφει το Μet Gala

Οχι ένα αλλά δύο γκαλά σχεδιάζει το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης για τη φετινή και την επόμενη χρονιά
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ