ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«SHE»: Η Ομαδική έκθεση με σκοπό την ανάδειξη της ύπαρξης της γυναίκας

Η Exhibit 8 παρουσιάζει την εικαστική έκθεση στην καρδία της Λεμεσού

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στην ομαδική έκθεση «SHE» συμμετέχουν γυναίκες και άντρες καλλιτέχνες που σκοπό έχουν να αναδείξουν μέσα από τα έργα τους την ύπαρξη της γυναίκας. Οι καλλιτέχνες καλούνται να δώσουν τη δική τους ερμηνεία της γυναίκειας φύσης με το δικό τους μοναδικό στυλ, τεχνική και υλικό έκφρασης. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα ζωγραφικής και γλυπτικής.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 11 Μαρτίου η ώρα 19:30 στον χώρο της γκαλερί με την συνοδεία ποιοτικού κρασιού και μουσικής.

Η γυναικεία ύπαρξη αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για καλλιτέχνες, συγγραφείς, ποιητές και μουσικούς από αιώνες πριν. Τα προϊστορικά ειδώλια σε Κύπρο και Ελλάδα, αποτέλεσαν τις πρώτες γνωστές αναπαραστάσεις της γυναικείας μορφής. Στην κλασική Ελλάδα, οι γλύπτες δημιουργούσαν περίτεχνα γυναίκεια γλυπτά εμπνευσμένα από τις θεές του Ολύμπου και τη μυθολογία. Επιπλέον, στη σύγχρονη εποχή, οι καλλιτέχνες εξερευνούν, αμφισβητούν και αναπτύσσουν διάφορες έννοιες που αφορούν τις γυναίκες και το περιβάλλον τους.

Συμμετέχουν:

Αγησιλάου Φανή
Βαρέλλα Άννα
Βαρέλλας Μάριος
Γιάννου Μαρίνα
Γιαπάνης Φίλιππος
Εφεσόπουλος Αντρέας
Κακουλλής Χρίστος
Κάνια Νίκη
Κυπριανού Μαρία
Κωνσταντής Λεωνίδας
Μαρκέλλα
Παπαράτσι
Παπαφωτίου Αλεξάνδρα
Πηδία Σταύρη
Σταύρου Κατερίνα
Χατζησάββα Αρίστη
Ghazarian Vartan
Budovskaya Larisa
Grozos Gregory
Stoian Christian

Επιμελήτριες έκθεσης: Ευδοκία Γεωργίου & Άντρη Αριστοτέλους
Υπεύθυνη Δημιουργικής Ομάδας: Σόνια Φωτίου

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού: Exhibit 8, τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευ΄η 11 Μαρτίου στις 19:30 και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Απριλίου 2022. Γεωργίου Γενναδίου 16 & Ανδρέα Θεμιστοκλέους, 3041, Καθολική, Λεμεσός

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 25212171, gallery@exhibit8.com.cy, www.exhibit8.com.cy 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Στο Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίσκια θα παρουσιαστούν χαρακτικές εικονογραφήσεις μιας περιόδου 46 χρόνων, από το ...
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ