ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συμμετοχή της Πλατφόρμας ACEY Europe στην Διεθνή Έκθεση Platforms Project 2020

Με το προτζεκτ «Heavy Love» στο οποίο συμμετέχουν με έργα τους διάφοροι καλλιτέχνες

Newsroom K

Η πλατφόρμα ACEY Europe συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Plaforms Project NET 2020 με το project Heavy Love στο οποίο συμμετέχουν με έργα τους οι καλλιτέχνες: Σπύρος Αγαθού και Αντώνης Τζιαρρίδης, Ευδοκία Κύρκου, Δάφνη Νικήτα και Γιώργος Ταξιαρχόπουλος και PASHIAS. Η "ACEY Europe" στο project αυτό ενεργεί με διαθεματικό τρόπο θέτοντας στο κέντρο του ενδιαφέροντος την σχέση τέχνης και κοινωνίας και τη σημασία της εικαστικής πειραματικής δράσης στον διάλογο με το κοινό και το περιβάλλον.

Ευδοκία Κύρκου

Το Platforms Project NET είναι η ετήσια Διεθνής Έκθεση που οργανώνεται στην Αθήνα και που έχει ως αντικείμενο την ενδεικτική χαρτογράφηση της εικαστικής δράσης όπως αυτή παράγεται σήμερα στα πλαίσια ομαδικών πρωτοβουλιών νέων καλλιτεχνών στο διεθνές περιβάλλον της τέχνης με την από κοινού αναζήτηση λύσεων σε σύγχρονα εικαστικά θέματα. Εφέτος λόγω της πανδημίας του COVID-19 η όγδοη έκδοση της διεθνούς αυτής έκθεσης θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.

PASHIAS

Η πλατφόρμα συνεργασίας για καλλιτέχνες με το όνομα "ACEY Europe" (www.acey.gr) δημιουργήθηκε το 2020 με πρωτοβουλία του εικαστικού καλλιτέχνη Γιώργου Ταξιαρχόπουλου. Η έδρα της πλέον είναι στην Λευκωσία Κύπρου και σε αυτήν θα συμμετέχουν καλλιτέχνες από όλη την Ευρώπη.

Αντώνης Τζιαρρίδης

Σκοπός της “ACEY Europe” είναι να προβάλει τον διάλογο των Τεχνών με το ευρύ κοινό υλοποιώντας, υποστηρίζοντας και διαδίδοντας καλλιτεχνικά και πολιτιστικά projects στην Κύπρο, την Ελλάδα και διεθνώς αλλά και μέσω διαδικτύου για την αποτελεσματικότερη διάδοση του έργου τέχνης.

Ο Γιώργος Ταξιαρχόπουλος, έχοντας μεγάλη εμπειρία ως δημιουργός και καλλιτεχνικός διευθυντής, εμπνεύστηκε την λειτουργία της πλατφόρμας "ACEY Europe" και την συμμετοχή της στο Platforms Project ΝΕΤ 2020 οργανώνοντας την έκθεση με τίτλο: “Heavy Love”, σε έναν προσωπικό διάλογο που είχαν με την ποιήτρια Δάφνη Νικήτα η οποία είναι ιστορικός τέχνης και διευθύντρια του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ. Η Δάφνη Νικήτα έχει επιμεληθεί πληθώρα ατομικών και ομαδικών εκθέσεων με σημαντικούς καλλιτέχνες σε Ελλάδα και Κύπρο και έχει γράψει για το έργο πολλών καλλιτεχνών. Η ίδια προσκλήθηκε και συμμετείχε με την ποίηση της στην 53η Μπιενάλε Βενετίας. Έχει στο ενεργητικό της 5 ποιητικές συλλογές και εκδίδεται σύντομα η 6η με τίτλο: “Το Μπλε Δείπνο”, τρίτο βιβλίο της που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη. Σε ποιήματά της βασίστηκαν ζωντανά performances στην Λεβέντειο Πινακοθήκη, στο Ίδρυμα Κακογιάννη και αλλού.

Ο Γιώργος Ταξιαρχόπουλος έχει διατελέσει διευθυντής παραγωγής, διακίνησης έργων τέχνης στην Art-Athina και άλλων διοργανώσεων, έχει διδάξει στην ΑΣΚΤ, έχει βραβευθεί διεθνώς για τα εικαστικά του έργα και υπήρξε προτεινόμενος για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 52η Μπιενάλε Βενετίας.

Οι δυο τους τώρα, μέσω της πλατφόρμας ACEY Europe, ενώνουν δυνάμεις και διοργανώνουν Πολιτιστικά γεγονότα και projects, εμπνέονται και δημιουργούν έργα σύγχρονης τέχνης μαζί, ενώ φέρνουν σε επαφή ψηφιακά το κοινό και με έργα άλλων καλλιτεχνών κάνοντας πιο δημιουργικές τις ώρες του εγκλεισμού. Για την έκθεση Heavy Love δημιουργούν έργα videο art σε ποίηση Δάφνης Νικήτα και video animation Γιώργου Ταξιαρχόπουλου.

 

Πληροφοριες

Πότε/Πού: Η έκθεση λόγω της πανδημίας θα πραγματοποιηθεί εφέτος διαδικτυακά. Διάρκεια έκθεσης 14-31 Μαΐου 2020

Επικοινωνία: email : info@diatopos.com

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Το έργο του καλλιτέχνη Γιώργου Γαβριήλ απο τη σειρά «Αντικατοπτρισμοί»

«Nous ne sommes pas Charlie»

Ο Καραβάτζιο εξανθρωπίζει την πίστη. Εξανθρωπίζει την εικόνα του Ιησού και του δίνει όμορφη σε όψη μορφή, σάρκα και σώμα
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ