ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«The Trade Secrets of a Long Distance Relationship»

Εικαστική έκθεση των Μισέλ Παντελή και Κυριάκο Θεοχάρους

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

[...]

Τα εμπορικά μυστικά είναι ένα είδος πνευματικής ιδιοκτησίας
που περιλαμβάνουν:
φόρμουλες, πρακτικές, διαδικασίες,
σχέδια, όργανα, μοτίβα -
(ή συνδυασμούς πληροφοριών)

που έχουν εγγενή [sic.] οικονομική αξία,
επειδή:
-δεν είναι γενικώς γνωστά ή
-δεν μπορούν να εξακριβωθούν εύκολα από άλλους,

(και για τα οποία ο ιδιοκτήτης λαμβάνει εύλογα μέτρα ώστε να τα κρατήσει μυστικά).

[...]

Απόσπασμα από κείμενο του Ευαγόρα Βανέζη

Στην έκθεση “The Trade Secrets of a Long Distance Relationship” παρουσιάζονται έργα που δημιουργήθηκαν με έναυσμα την έννοια των «ρευστών σωμάτων», τα οποία αλληλοεπιδρούν κυρίως μέσα από ροές του χρόνου, αντί μέσα από τους χώρους που τυγχάνει να καταλαμβάνουν. Απρόσμενα, τα έργα πραγματεύονται χρονικές, χωρικές και συναισθηματικές υφές της εμπειρίας του lockdown, όπου η συνθήκη που περιορισμού μετέβαλε την αντίληψη του χώρου σε χρόνο που περνά, συσσωρεύεται και χάνεται.

Οι καλλιτεχνικές πρακτικές εστιάζουν στη διαδικασία και την ροή, την χειρονομία, τη χρήση νέων τεχνολογιών (όπως διάφορες εφαρμογές που καταγράφουν το πως και που κινούμαστε), και την χρήση υλικών που έχουν την λειτουργεία του φίλτρου. Τα έργα σχολιάζουν μηχανισμούς επιθυμίας στη σύγχρονη εποχή, το αίσθημα της αβεβαιότητας που διακατέχει την εμπειρία του «οικονομικού ανθρώπου» και του τρωτού σώματος μπροστά σε κοινωνικά και φυσικά συμβάντα που δεν ελέγχει.

Στον όρο ‘εμπορικά μυστικά’ δίνεται μια ποιητική χροιά και χρησιμοποιείτε με τη σειρά του σαν υλικό πολιτικών αντίστασης μέσα σε ένα περιβάλλον γενικευμένης αγχώδους διαταραχής.

Επιμέλεια: Ευαγόρας Βανέζης

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού: Κυριάκου Μάτση 5, 1035 Παλλουριώτισσα, τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022 στις 18:00 - 23:00 και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Απριλίου 2022. Μέρες - Ώρες Λειτουργίας: Πέμπτη - Κυριακή 18:00 - 21:00 και κατόπιν ραντεβού

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 99870543.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση