ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Το Φώς του Ήλιου Βγαίνει από Μέσα Μας» του Θανάση Λάλα

Η νέα εικαστική δουλειά του καλλιτέχνη στην Alpha C.K. Art Gallery

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει τη τελευταία εικαστική πρόταση του Ελλαδίτη καλλιτέχνη Θανάση Λάλα, Το Φώς του Ήλιου Βγαίνει από Μέσα Μας. 

Η νέα έκθεση του καλλιτέχνη είναι ένα σύνολο εικαστικών ιδεών που συγκεντρώθηκαν με σκοπό να αποδείξουν ότι η Τέχνη μπορεί να κατοικήσει παντού, ότι η τέχνη δεν είναι μόνο για τους τοίχους αλλά εφαρμόζεται και στα αντικείμενα καθημερινής χρήσης, καλύπτει επιφάνειες αλλά και γωνίες.

Ζωγραφικές και γλυπτικές ιδέες που σκοπό έχουν να δηλώσουν την ανάγκη επαφής, την ανάγκη να αισθανθούμε ο ένας τον άλλον, για να απολαύσουμε κάτι «κοινό» και μέσω του χορού των αισθήσεων να επαναφέρουμε τον «άνθρωπο», που με τη δική μας αδιαφορία ή την δική μας αστοχία χάσαμε, επιλέγοντας τον τρόπο ζωής του «περιττού» και όχι του «αναγκαίου».

Η έκθεση είναι μια εικαστική ματιά με πολύχρωμες προτάσεις κίνησης σε μια εποχή που όλοι έχουμε μεταμορφωθεί σε κατοίκους μόνιμους του καναπέ και της «καρέκλας». Σε μια εποχή αντιερωτική, ας ξαναερωτευθούμε την κοινή ζωή μας!

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης σχολιάζοντας το έργο του γράφει, «Πάντα, όταν με αποκαλούν ζωγράφο, γλύπτη, εικαστικό, _όχι άδικα_ βλέποντας τι κάνω και μεταφράζοντας το σε ιδιότητα_ αντιδρώ, επαναλαμβάνοντας ότι δεν νιώθω ζωγράφος, γλύπτης, εικαστικός, συγγραφέας… Είμαι “η ανάγκη μου” να μιλήσω για το σκοτάδι, σε καιρούς φωταγωγημένους με “υπερβολή”! Κάθε φορά χρησιμοποιώ εργαλεία και υλικά για να κρύψω ή να “φανερώσω” στοιχεία που κουβαλάμε και μας βαραίνουν, ενώ θα έπρεπε να μας κάνουν πιο ανάλαφρους και χαρούμενους. 

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού: Alpha C.K. Art Gallery, η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2022. Λευκωσία

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση