ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Tο STELLAR ART & DECO γιορτάζει το νέο του ξεκίνημα

Η έκθεση από την Μικαέλλα Χρυσοστόμου στοχεύει στην δημιουργία τέχνης για όλους

Newsroom K

Tο STELLAR ART & DECO γιορτάζει το νέο του ξεκίνημα με μια τετραήμερη έκθεση από τις 27 μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν οι πρώτες συλλογές τέχνης και η πρώτη συλλογή ειδών διακόσμησης με χειροποίητα Βάζα από πηλό, όπου στοιχεία από τους πίνακες μετενσαρκώνονται σε καλαίσθητες διακοσμητικές δημιουργίες.

Η θεματική του Stellar είναι συνδυασμός του σύμπαντος και των μεταφυσικών στοιχείων τoυ, της επιστήμης και της μυθολογίας. Οι θεματικές αυτές παντρεύονται με σουρεαλιστικό ύφος δημιουργώντας συνθέσεις που δεν θυμίζουν την σημερινή πραγματικότητα αλλά καλωσορίζουν τους θεατές να μπουν και να ταξιδέψουν σε παράλληλους κόσμους.

Πιο συγκεκριμένα η δημιουργός του Stellar Art n Deco, Μικαέλλα Χρυσοστόμου, ερχόμενη από τον κόσμο των Εφαρμοσμένων Τεχνών και τον Σχεδιασμό προϊόντων, στοχεύει στην δημιουργία τέχνης για όλους. Με την επιστροφή της στην Κύπρο, έχοντας ζήσει στο Μιλάνο της Ιταλίας και στο Βερολίνο της Γερμανίας αποφασίζει να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα και να δημιουργήσει ένα Brand αφιερωμένο στην διακόσμηση εσωτερικού χώρου με Πίνακες, διακοσμητικά αντικείμενα κ.α.

Πως όλα ξεκίνησαν:

Όλα ξεκίνησαν στο κρύο Βερολίνο της Γερμανίας, μια βροχερή μέρα, τον Οκτώβριο του 2018. Καθόμουν στο 40 τετραγωνικών διαμέρισμα μου και ένιωθα πως κάτι μου λείπει απο την ζωή και την καθημερινότητα μου, και αυτο ήταν η Τέχνη. Το αίσθημα της δημιουργίας και έκφρασης μέσα από χρώματα και πινελιές. Αυτό που με γέμιζε πραγματικά από παιδί ακόμα και αν τελικά ακολούθησα επαγγελματικά τον δρόμο των Εφαρμοσμένων Τεχνών και τον Σχεδιασμό Προϊόντων και Υπηρεσιών.

Έτσι λοιπόν, όλα ξεκίνησαν. Άρχισα να ζωγραφίζω ξανά, όταν ένιωθα χαρούμενη, λυπημένη, όταν χίλιες αναπάντητες ερωτήσεις, μου κατάκλυζαν το μυαλό. Δύο χρόνια αργότερα, στις αρχές του 2020, όταν είχα πια μετακομίσει πίσω στην Κύπρο και όλοι μου οι πίνακες είχαν φτάσει από το Βερολίνο, αντιλήφθηκα ότι όλες οι απαντήσεις που έψαχνα ήταν εδώ. Όλα άρχισα να δένουν μεταξύ τους και η ιδέα του “Stellar Art n Deco” είχε γεννηθεί.

Λίγα λόγια απο την Μικαέλλα

Πάντα ήθελα να δημιουργήσω κάτι δικό μου και Διάφορες συγκυρίες όπως ένα restructure στην international εταιρεία που εργαζόμουν στο Βερολίνο το οποίο ‘ώθησε την επιστροφή μου στην Κύπρο που χρονικά συνέπεσε μαζί με την πανδημία, με έκανε να αντιληφθώ πόσο σημαντική είναι ύπαρξη της τέχνης στην ζωή μου και πως πρέπει να ασχοληθω μαζι της πριν να είναι πολύ αργά. Έτσι εν καιρώ της πανδημίας διοχέτευσα όλη μου την ενέργεια στην δημιουργία του concept tou STELLAR, του έδωσα ταυτότητα και σήμερα είμαι έτοιμη να το μοιραστώ με όλο τον κόσμο. Χαίρομαι που μου δίνεται η δυνατότητα απο τον Δήμο Λευκωσίας να παρουσιάσω την έκθεσης μου στην Πύλη Αμμοχώστου στην Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στα πλαίσια υποστήριξης καλλιτεχνών λόγω της πανδημίας.

‘Έτσι Δημιούργησα το Στελλαρ, ένα alternative concept που βοηθά τον θεατή να ξεφύγει απο την πραγματικότητα. Ένα υπέροχο πάντρεμα της αγάπης μου για την τέχνη και την διακόσμηση με το πάθος μου για το σύμπαν. Η δουλειά μου είναι κάθε άλλο από ρεαλιστική, δημιουργώ συνθέσεις που δεν θυμίζουν την σημερινή πραγματικότητα αλλά καλωσορίζουν τους θεατές να μπουν και να ταξιδέψουν σε παράλληλους κόσμους. Να αμφισβητήσουν το συνηθισμένο και να ευρίνουν τον τρόπο σκέψης τους.

Πρωταρχικός στόχος μου είναι η δουλειά μου να μπορεί υπάρχει μέσα σε κάθε σπίτι. Η τέχνη είναι πολύμορφη και αποτελεί κομμάτι της ζωής μας. Αλλοτε είναι μια μαγική μελωδία μια όμορφη φωνή που σε ταξιδεύει, ένας πίνακας που λειτουργεί σαν παράθυρο σε παράλληλους κόσμους... Κύριο μέλημα της δουλειάς μου είναι η συμβολή μου στην δημιουργία τέχνης που αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητας του κάθε ενός.

Τέλος στην έκθεση επίσης θα παρουσιαστούν χειροποίητα Βάζα σε συνεργασία με το Circle Ceramics. Συνεργασία με ντόπιους δημιουργούς είναι κάτι που με γεμίζει και προσδοκώ να γνωρίσω να δημιουργήσω και να συνεργαστώ με όσους περισσότερους μπορώ.

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού: Aίθουσα Μελίνα Μερκούρη, τα εγκαίνια θα γίνουν την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στις 18:30 - 21:00 και θα διαρκέσει μεχρι την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στις 16:00 - 21:00.  Πύλη Αμμοχώστου, Λεωφόρος Αθηνάς, Λευκωσία

Επικοινωνία: https://www.facebook.com/events/melina-merkouri-hall-famagusta-gate/stellar-opening-exhibition/366460801017332/

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Πληροφορίες: http://www.goldengallerycy.com, 97-771977, 99-643177

Art Deal by Kapatays

Μια μοναδική εικαστική εμπειρία μέσα από τις εξαίρετες δημιουργίες καλλιτεχνών διεθνούς εμβέλειας
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ