ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τρεις σειρές έργων της Βάσιας Αδάμου Βανέζη

Η Βάσια Α. Βανέζη είναι μια εικαστικός της οποίας το έργο διερευνά συμβάσεις που αφορούν κοινωνικά, πολιτικά και πολιτιστικά ζητήματα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Η Art Seen έχει την χαρά να ανακοινώσει την ατομική έκθεση της Βάσιας Αδάμου Βανέζη που θα διαρκέσει από την Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2023 στην γκαλερί Art Seen, στη Λευκωσία. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Μαρία Στάθη με κείμενο της Δρ. Μαρίας Φωτίου.

Η Βάσια Α. Βανέζη είναι μια εικαστικός της οποίας το έργο διερευνά συμβάσεις που αφορούν κοινωνικά, πολιτικά και πολιτιστικά ζητήματα. Εξερευνά θέματα που άπτονται του χρόνου, της γλώσσας, της απώλειας, του εκτοπισμού, της ιστορίας, της κοινότητας και της ανθρώπινης κατάστασης. Μελετά επίσης τα κοινωνικά συμβόλαια, την προσωπική και συλλογική μνήμη, τον εφήμερο χαρακτήρα της ανθρώπινης ύπαρξης και δραστηριότητας.

Στην καλλιτεχνική της πρακτική ασχολείται με την κοινωνική παρατήρηση, τον πολιτικό σχολιασμό και διερευνά πώς αυτά τα πεδία αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και συγκρούονται στην ανθρώπινη κατάσταση.

Η έκθεση «We will Meet Again» περιλαμβάνει τρεις σειρές έργων: αφηρημένη γεωμετρική ζωγραφική, γλωσσικές εγκαταστάσεις σε διάφορες μορφές και υφαντικές δομές.

Η Βάσια Α. Βανέζη εργάζεται κυρίως στο πεδίο της αφηρημένης ζωγραφικής αλλά και στη σύνθεση πειραματικής μουσικής, οπτικής ποίησης και υφαντικής. Έργα ζωγραφικής, γλωσσικές και χωρικές εγκαταστάσεις, ποιητικές χειρονομίες, ηχοτοπία και υφαντικές δομές, αποτελούν ένα προσωπικό έργο που γεφυρώνει τους κλάδους της αφηρημένης τέχνης, της μουσικής, της γλυπτικής, της υφαντικής και της ποίησης. Η πρακτική της ανατρέπει το πλαίσιο και τη χρησιμότητα που παραδοσιακά συνδέονται με την πρακτική της υφαντικής, αντιμετωπίζοντας τη μακροχρόνια ενασχόλησή της με τον υλικό πολιτισμό. Το έργο της Βάσιας A. Βανέζη ευδοκιμεί στη διασύνδεση και τη δημιουργία σχέσεων μεταξύ αισθητικών παραδόσεων, διαφορετικών αναφορών, υλικών και τρόπων παραγωγής. Μέσα από πειράματα στην αισθητική υβριδικότητα, το έργο της διαπραγματεύεται διαπολιτισμικές αφηγήσεις της νεωτερικότητας.

*Παράλληλη δράση:

Σειρά 3 δίωρων εργαστηρίων: “Εισαγωγή στην τέχνη της υφαντικής. Εργαστήριο ύφανσης σε φορητό πλαίσιο”. Τα εργαστήρια φιλοξενούνται στην Art Seen και εντάσσονται στις δραστηριότητες “community building” που διοργανώνει το Φυτώριο - σύνδεσμος εικαστικών καλλιτεχνών και θεωρητικών, με την υποστήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού Κύπρου

Τετάρτη, 8.11_ 17:00 – 19:00, Παρασκευή, 10.11_17:00 – 19:00, Τετάρτη, 15.11 _ 17:00 – 19:00 κρατήσεις 96674020

* Τετάρτη 22.11.23 στις 18:00

Γνωρίζοντας την καλλιτέχνιδα Βάσια A. Βανέζη. Ομιλία και συζήτηση γύρω από την έκθεση της «We will Meet Again».

Σχετικά με την καλλιτέχνιδα

Η Βάσια Α. Βανέζη (γεν. 1969, Λευκωσία) είναι Ελληνοκύπρια εικαστικός καλλιτέχνης που ζει και εργάζεται μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας.

Η εκπαίδευση της περιλαμβάνει διεπιστημονικές σπουδές , όπως ζωγραφική στο Ε΄ εργαστήριο στην ΑΣΚΤ Αθήνας με τον Νίκο Κεσσανλή, Πολιτική Θεωρία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Υφαντική στο Λύκειο Ελληνίδων και στο Υφαντουργείου του Σ.Ε.Ν και Μουσική στο Ωδείο Σκαλκώτα. Έχει κάνει 10 ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις μεταξύ άλλων στην Documenta 14 στην Αθήνα, Signal #6 στις Βρυξέλλες, Μουσείο Μπενάκη, Ναυτικό Μουσείο, Μουσείο Νεώτερου Ελληνικού Πολιτισμού, Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, Αθήνας και στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης.Έργα της περιλαμβάνονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Το Κέντρο ΣύγχρονηςΤέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση της Ευδοκίας Κύρκου
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ