ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

What happens to me is written up there: Η νέα πρόταση της Μαρίας Λοϊζίδου

Με την εγκατάσταση της εικαστικού η γκαλερί eins συμμετέχει στο Limassol Art Walks 2022

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

What happens to me is written up there είναι η νέα πρόταση της Μαρίας Λοϊζίδου με την οποία η γκαλερί eins συμμετέχει στο Limassol Art Walks 2022 που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 21 και 23 Οκτωβρίου. 

Επιστρέφοντας στη γενέτειρά της, η Μαρία Λοϊζίδου επιλέγει να μοιραστεί με το κοινό το μέρος της δουλειάς της που αναφέρεται στην πρακτική του σχεδίου. Για το σκοπό αυτό συγκεντρώνονται πέραν των 2.000 σχεδίων, στο σύνολο των οποίων βρίσκεται συμπυκνωμένη η ενέργεια της ασταμάτητης εργασίας και συμμετοχικής δράσης της Λοϊζίδου.

Η συγκεκριμένη παρουσίαση έχει στόχο τη δημιουργία ενός οπτικού αποθετηρίου, το οποίο θέτει το ερώτημα κατά πόσο μπορεί να συντονιστεί με την κοινωνική ιστορία και τον δημόσιο πολιτισμό του τόπου, αλλά και ενός ευρύτερου γεωγραφικού πλαισίου. Μία αρχειακή προσπάθεια που έχει ως αφετηρία την πεποίθηση ότι η ανάγνωση των σχεδίων μπορεί να συμπεριληφθεί στις πρακτικές άρθρωσης λόγου όσον αφορά ιστορίες κοινές σε όλους. Κατά τη διάρκεια της δράσης, και μέσα από τον φακό της συλλογικής ταυτότητας, το αρχείο προτείνεται με ανοιχτότητα στον καθένα.

Ο χώρος της γκαλερί θα φιλοξενεί τις εντάσεις των εύθραυστων γραμμών από μολύβι, οι οποίες κινούνται πέραν του χαρτιού, στην πρακτική της απόδοσης λόγου, ως αντικατοπτρισμοί ανάγνωσης κοινών βιωμάτων. Προς την ίδια κατεύθυνση προτείνονται εργαστήρια τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να επεκτείνουν το αρχείο και να θέσουν τη σκέψη μας στον πυρήνα της έρευνας για την ιστορία και τη δημόσια ζωή.

Η παρουσίαση των σχεδίων με τη συμμετοχική δράση της εικαστικού Μαρίας Λοϊζίδου, τον ηχητικό/μουσικό σχεδιασμό, τη ζωντανή παρέμβαση της Αντρούλας

Καφά, και τη χρήση άλλων μέσων, θα αναπτύσσονται καθημερινά στο χώρο της γκαλερί.

Περισσότερες Πληροφορίες

Οι ώρες λειτουργίας της γκαλερί στο πλαίσιο των τριήμερων εγκαινίων του φεστιβάλ είναι:

21 Οκτωβρίου, 18:00 - 22:00
22 Οκτωβρίου, 11:00 - 13:00
23 Οκτωβρίου, 15:00 - 17:00

Στη συνέχεια, οι ώρες λειτουργίας έως τις 19 Νοεμβρίου έχουν ως εξής:

Πέμπτη - Παρασκευή, 18:00 - 20:00
Σάββατο, 11:00 - 13:00

Επιπλέον, κάθε Τετάρτη, κατόπιν διευθέτησης στο τηλέφωνο 99522977, παρέχεται η δυνατότητα, σε όποιον το επιθυμεί, της παρουσίασης σχεδίων δικής του επιλογής από το αρχείο της εικαστικού.

Δύο εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στις 5 και 12 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια των ωρών 3–5 το απόγευμα. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα εργαστήρια θα πρέπει να εξασφαλίσουν την εγγραφή τους μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, στο τηλέφωνο 22434353

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Το Κέντρο ΣύγχρονηςΤέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση της Ευδοκίας Κύρκου
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ