ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Χειρονομία αυθορμητισμού» στην γκαλερί Αποκάλυψη

Η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Μαρίλιας Γαβριηλίδου

Newsroom K

Τη πρώτη ατομική της έκθεση ζωγραφικής παρουσιάζει η Μαρίλια Γαβριηλίδου.

Αν και η τέχνη ευρίσκεται από τα παιδικά της χρόνια στη ζωή της εντούτοις τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να προχωρήσει επαγγελματικά. Ακολουθεί το δύσκολο δρόμο του πειραματισμού και της αναζήτησης και της σπουδής της εικαστικής αποτύπωσης και χρωματικών συνθέσεων για να καταλήξει σ ’ένα γοητευτικό χρωματικό νεοεξπρεσσιονισμό. Αφήνει το χρώμα να γίνεται έκφραση της ψυχής της.
Από το γαλάζιο της θάλασσας στο χρυσοκίτρινο του Φθινοπώρου και από κει στο γκρίζο και το μουντό σκούρο του Χειμώνα εως τους απαλούς τόνους του πρασίνου της Άνοιξης, μας ταξιδεύει στα τοπία της ψυχής διαμέσου των εποχών.

Ένα ταξίδι στο φως και τις κραυγαλέες αποχρώσεις με πλήρη αρμονία των χρωμάτων, έργα μιας εσωτερικής επικοινωνίας ανάμεσα στον καλλιτέχνη και τον θεατή μαγεύουν και καλούν σ’ένα εσωτερικό διάλογο αναζητώντας την γαλήνη και την ηρεμία πέραν από τις συμβατικές φόρμες και τις εικόνες της καθημερινότητας.

Τα μυστικά των χρωμάτων και του φωτός δημιουργούν μαγικές εικόνες και μεταλλασσόμενες, με την ελπίδα πάντα του αναπάντεχου που αιφνιδιάζει ακόμη και με τον ίδιο τον δημιουργό.

Ελεύθερες χειρονομίες με το πινέλο, σπάτουλα και ακρυλικά δημιουργούν συνειρμούς, προσωπικές εντυπώσεις και αισθήματα είναι τα έργα της Γαβριηλίδου.

Η πρώτη έκθεση ζωγραφικής είναι η δουλειά των δύο τελευταίων χρόνων της Μαρίλιας Γαβριηλίδου έχει τον γενικό τίτλο «χειρονομία αυθορμητισμού» και θα περιλαμβάνει 40 περίπου έργα σε καμβά διαφορετικών μεγεθών και έργα σε ψηφιακή μορφή σε μικρότερες διαστάσεις.

Η ίδια η καλλιτέχνης προχωρεί ένα βήμα και παρουσιάζει ακόμη κάτι διαφορετικό στην έκθεση της που είναι διάφορες συνθέσεις έργων της που εκτυπώνονται σε καθαρό μετάξι όπου δημιουργεί υπέροχες σάρπες, σιάλια και καθημερινές tode bag (τσάντες ψωνίσματος), με την υπογραφή και την μοναδικότητα του καλλιτεχνικού αντικειμένου.

Περισσότερες Πληροφορίες 

Πότε/Πού: Γκαλερί Αποκαλυψή, Η έκθεση θα ανοίξει την Τετάρτη 7 του Οκτώβρη στις 19:00 το απόγευμα και θα διαρκέσει εως και τις 24 του ίδιου μήνα. Οι ώρες επισκέψεων είναι Τρίτη εως Παρασκευή 11:00 εως τις 13:00 το πρωί και 16:00-19:00 το απόγευμα, Σάββατο 10:30-13:00 και Κυριακή και Δευτέρα κλειστά

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 22300150 / 000

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

X