ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στους δρόμους οι καλλιτέχνες για την πενιχρή στήριξη από το κράτος

Στόχος των διοργανωτών είναι η πορεία να παραμείνει σιωπηρή, ουδέτερη και ειρηνική

Newsroom K

Ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας από τους ανθρώπους του πολιτισμού πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής (3 Ιουλίου) ως αντίδραση για την πενιχρή και αποκαρδιωτική στήριξη του Πολιτισμού, όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους στην διαδικτυακή ομάδα Artists of Cyprus.  Ήδη έχουν μάζευτεί πέραν τον 500 προσώπων. Επιδόθηκε το ψήφισμα στο διευθυντή των Πολιτιστικών υπηρεσιών κ. Παύλο Παρασκευά και η πορεία συνεχίζει προς το Υπουργείο Παιδείας.

Καλλιτέχνες από όλες τις πόλεις έχουν συγκεντρωθεί, οι οποίοι διαμαρτύρονται με τον δικό τους τρόπο, με τον παλμό να δίνουν τα τύμπανα που προπορεύονται της πορείας.

Στόχος των διοργανωτών είναι η πορεία να παραμείνει σιωπηρή, ουδέτερη και ειρηνική, «Οποιαδήποτε βίαιη ή υβριστική στάση δεν έχει θέση ανάμεσά μας: ο Πολιτισμός και η Παιδεία αποτελούν εγγενείς και θεμελιώδεις έννοιες στη φύση των ανθρώπων που τάχθηκαν να υπηρετήσουν τον Πολιτισμό και τις Τέχνες».

Η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε από τον χώρο στάθμευσης του πάρκου Αγίου Δημητρίου στην οδό Κορυτσάς (ο πίσω δρόμος της Σχολής Τυφλών και του Μακάρειου Νοσοκομείου). Έγινε στάση έξω από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες και κατέληξε έξω από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στην οδό Κιμωνος, στη Λευκωσία, όπου και επιδόθηκε ψήφισμα στον σύμβουλο του υπουργού Μιχάλης Τσάρλεστον.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση