ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Φόρουμ Ελλάδας - Κύπρου με επίκεντρο τον ελληνικό πολιτισμό

Ο Ψηφιακός Πολιτισμός, μπορεί να συμβάλει στην αναπτυξιακή δυναμική των δύο χωρών και να συνδράμει στην αντιμετώπιση της κρίσης

ΚΥΠΕ

Διακρατικό, διαδικτυακό φόρουμ, με επίκεντρο τον ελληνικό πολιτισμό, διοργανώνεται την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021, μεταξύ των ωρών 11.00 π.μ. έως 17.30, με πρωτοβουλία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και του δευτεροβάθμιου Φορέα Πολιτισμού και Επιστημών Δίκτυο «Περραιβία», υπό την αιγίδα της Κυπριακής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Ανακοίνωση των οργανωτών αναφέρει ότι «τίτλος της σημαντικής αυτής συνάντησης, που προάγει τη συνεργασία των Κύπρου και Ελλάδας είναι ‘Ελλάδα-Κύπρος 2021-2027: Διμερής συνεργασία στον Τομέα της Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιφερειακή Ανάπτυξη -Νέες προκλήσεις, νέες προοπτικές’".

Προσθέτει ότι κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνάντησης θα εξεταστούν επίκαιρα θέματα, που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα, όπως: Πολιτιστική Διπλωματία, Πολιτισμός –Τουρισμός, Νέες Τεχνολογίες στην Ψηφιοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Κλιματική Αλλαγή στην Πολιτιστική Κληρονομιά».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «για τον λόγο αυτό, έχουν προσκληθεί πολύ σημαντικοί παράγοντες των δύο χωρών και θα συμμετέχουν Υπουργοί των κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου, άλλα υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, η Εκκλησία της Ελλάδος, πρυτάνεις, εκπρόσωποι παγκόσμιων επιστημονικών οργανισμών, πανεπιστημιακοί καθηγητές και εκπρόσωποι της ιδιωτικής πρωτοβουλίας».

«Πρόκειται για μια συνάντηση υψηλού επιπέδου, που θα αναλύσει τα θέματα του φόρουμ, προκειμένου να διαμορφωθεί μια κοινή πολιτική, προς όφελος των δύο χωρών, δεδομένου ότι ο Ψηφιακός Πολιτισμός, μπορεί να συμβάλει στην αναπτυξιακή δυναμική των δύο χωρών και να συνδράμει στην αντιμετώπιση της κρίσης», αναφέρει το ΤΕΠΑΚ.

Η διαδικτυακή αυτή συνάντηση θα γίνει στα Ελληνικά και θα είναι ανοιχτή σε όλους, ενώ στο 3ο μέρος της συνάντησης θα μπορούν να τεθούν, μέσω Chat, ερωτήματα ή να γίνουν σύντομες τοποθετήσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Link : https://www.eventbrite.com/e/153266090001 ενώ το αναλυτικό πρόγραμμα του φόρουμ Ελλάδας- Κύπρου βρίσκεται στην ηλεκτρονική σελίδα : www.perrevia.net.gr.

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση