ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Head and Hand - Foun[d]ain της Κυριακή Κώστα

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Φιλοξενίας για Παραστατικές και Ζωντανές Τέχνες στο Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ του NiMAC

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Φιλοξενίας για Παραστατικές και Ζωντανές Τέχνες στο Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ του NiMAC [Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη], παρουσιάζεται το πρόγραμμα Head and Hand - Foun[d]ain της εικαστικού Κυριακής Κώστα. Το εν λόγω πρόγραμμα εντάσσεται στο φεστιβάλ του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους (New European Bauhaus).

Πρόκειται για μια συμμετοχική ξενάγηση, η οποία θα ξεκινήσει από το NiMAC στις 18:30 και θα καταλήξει στις 19:30 στη δεξαμενή κοντά στα δικαστήρια Λευκωσίας. Εκεί θα πραγματοποιηθεί ανοιχτός διάλογος με θέμα τα κοινά, τις κρήνες και το νερό, στον οποίο θα συμμετέχουν και θα συντονίσουν οι: Νίκος Ακριτίδης (Επιμελητής Γεωγράφος), Δρ. Χριστίνα Λάμπρου (Ιστορικός Τέχνης), Αντιγόνη Μιχάηλ (Αρχαιολόγος Ειδική σε Θέματα Πολιτιστικής Κληρονομιάς), Σταυρούλα Μιχάηλ (Υποψήφια Διδάκτωρ Ιστορίας-Θεωρίας Αρχιτεκτονικής, Πανεπιστήμιο Κύπρου) και Μελίντα Φιλίππου (Αρχιτέκτονας, Πολεοδόμος, Διευθύντρια Προγράμματος στο Future Heritage Lab του ΜΙΤ).

Αναλυτικό πρόγραμμα

Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

18:15 Συνάντηση στο NiMAC
18:30–19:30 Συμμετοχικός περίπατος στην πόλη - αφήγηση - ξενάγηση
19:30 - 20:30 Τερματισμός / κουβέντα στη δεξαμενή (περιοχή δικαστηρίων / οδός Χαράλαμπου Μούσκου)
20:30 Δεξίωση

Παρακαλείστε να έρθετε στον χώρο συνάντησης 15 λεπτά πριν την προκαθορισμένη έναρξη.

Σημείωση για την καλλιτέχνιδα: Ένα από τα σημαντικότερα προγράμματα με τα οποία έχει ασχοληθεί και ερευνήσει η εικαστικός είναι η θεματική του νερού στο έργο της “Το Νερό Της: Πηγές και Κρήνες της Λευκωσίας”. Στο πρόγραμμα αυτό η Κώστα κατέγραψε λεπτομερώς τις υδάτινες πηγές της πρωτεύουσας: στόχος του ήταν η ανασύσταση της υδάτινης χαρτογραφίας της πόλης της Λευκωσίας, μέσα από την επανεργοποίηση ανενεργών εστιών υδατοπαροχής, όπως παλαιές κρήνες, βρύσες, συντριβάνια που κάποτε αποτελούσαν σημεία συνάντησης των ανθρώπων.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την ευγενική στήριξη των:

NiMAC [Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη]
Μονάδα Εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη
Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου
Visit Nicosia

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Η συλλογή του αυτή μιλάει για το σήμερα, ή αν θέλετε για το πολύ πρόσφατο χθες, το χθες της καραντίνας και του εγκλεισμού

Αναζητώντας διέξοδο

Ο Γιώργος Μολέσκης αναζητεί μία διέξοδο και από το πρώτο ποίημα της τελευταίας του ποιητικής συλλογής με τον τίτλο «Ανοικτός ...
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΒΙΒΛΙΟ