ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Identity In Between | Ταυτότητα Ανάμεσα

Ένα project της RUN ON ART για την έννοια της ταυτότητας και την πολλαπλότητά της

Δελτίο Τύπου

Ο όρος «ταυτότητα» χρησιμοποιείται αυτονόητα σήμερα προκειμένου να περιγράψει χαρακτηριστικά, επιλογές και δραστηριότητες, οι οποίες μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας, άλλοτε ενώνοντας κι άλλοτε διαχωρίζοντάς τον από τους άλλους. Ταυτόχρονα, σήμερα περισσότερο από ποτέ, ζούμε στην εποχή των ταυτοτήτων, με την αποδοχή του ότι δεν υπάρχει ένας μοναδικός εαυτός και ότι η ταυτότητα δεν αφορά κάτι ενικό, αδιαπέραστο και σταθερό, αλλά κάτι πολύσημο, πολυφωνικό και ρέον, να διανοίγει ένα ευρύ πεδίο συζητήσεων, αναθεωρήσεων και καινούργιων αφηγήσεων.

Επιχειρώντας να διερευνήσει τους πολλαπλούς όρους (κοινωνικούς, πολιτισμικούς, ψυχολογικούς) με βάση τους οποίους διαμορφώνονται οι ταυτότητες, το project IDENTITY IN BETWEEN | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΝΑΜΕΣΑ οργανώνεται από τη RUN ON ART, προσκαλώντας πέντε καλλιτέχνιδες να δημιουργήσουν νέα έργα performance και να μοιραστούν την καλλιτεχνική έκφραση και τις ιδέες τους σχετικά με την ιδέα της πολυπρισματικότητας του είναι.

Οι performance πραγματοποιήθηκαν και κινηματογραφήθηκαν από την ομάδα της RUN ON ART στο αεροδρόμιο του Ελληνικού τον Οκτώβριο του 2020, ενώ πλαισιώθηκαν από συνεντεύξεις των καλλιτέχνιδων. Τα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους τα οποία θα προκύψουν από τη σκηνοθετική προσέγγιση αυτού του υλικού, πρόκειται να εκτεθούν σε μορφή εγκατάστασης στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

 

Ποιοι συμμετέχουν

Στα έργα αυτά, η Τζένη Αργυρίου διαπραγματεύεται τη σχέση με την τεχνολογία και την ανθρώπινη υπόσταση στον ψηφιακό κόσμο, η Μαριάννα Καβαλλιεράτου δοκιμάζει τα παπούτσια των άλλων σε πληθυντικές διαδρομές της καθημερινότητας, η Βιργινία Μαστρογιαννάκη αγγίζει το θέμα της διαφορετικής εικόνας ανά ηλικία και επιχειρεί την επιστροφή στη νεότητα, η Μαρία Σιδέρη διερευνά τα όρια ευεργετικότητας και τοξικότητας, με γνώμονα τη σχέση μεταξύ ανθρώπου και φύσης και η Ελίζα Σόρογκα ενδύεται πολλαπλές επαγγελματικές ταυτότητες σε συνεντεύξεις εργασίας.

 

Η Run On Art

Το πρότζεκτ IDENTITY IN BETWEEN | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ πραγματοποιείται από τη Run On Art ΑΜΚΕ, σε συνδιοργάνωση με το MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, και με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας. 

Η Run On Art είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που έχει ως σκοπό να υποστηρίζει την παραγωγή του σύγχρονου ελληνοκυπριακού καλλιτεχνικού έργου, να προάγει τις διεπιστημονικές και διασυνοριακές συνεργασίες και να προωθεί με καινοτόμους τρόπους το ελληνοκυπριακό καλλιτεχνικό έργο σε νέα ακροατήρια παγκοσμίως, προσκαλώντας τους καλλιτέχνες και θεατές να συμμετέχουν ενεργά στην συνδιαμόρφωση ενός διαφορετικού δημιουργικού και κοινωνικού περιβάλλοντος.

Δημιουργική Ομάδα: 

Direction | RUNONART www.facebook.com/runonart/, www.instagram.com/run_on_art/
Σύλληψη-σκηνοθεσία: Έφη Σπύρου
Boηθός σκηνοθέτη: Σωκράτης Μορφονιός
Συμμετέχουσες καλλιτέχνιδες: Τζένη Αργυρίου, Μαριάννα Καβαλλιεράτου, Βιργινία Μαστρογιαννάκη, Μαρία Σιδέρη, Ελίζα Σόρογκα
Κείμενα-Συνεντεύξεις: Χάρις Κανελλοπούλου, Παρασκευή Τεκτονίδου
Κινηματογράφηση: Παύλος Μαυρικίδης
Κάμερα: Τζω Καπράλου, Κώστας Γούλας
Φωτογραφία: Έμμα Λουίζ Χαραλάμπους
Ήχος: Ιάσων Θεοφάνους
Drone: Aντρέας Παπανικόλας
Δ. Παραγωγής: Χάρης Μιχαλογιαννάκης
Επιμέλεια αντικειμένων: Μιλένα Παναγιώτοβα
Μake up: Amanda
Make-up&Hair: Beehive artists
Επεξεργασία-Μοντάζ: Γιώργος Αλεφάντης
Μουσική | Συνθέτης ήχου: Δημήτρης Τσούκας
Υπότιτλοι | Expert Μedia: Μυρτώ Κορομάντζου
Αφίσα: Γιάννης Μάντζαρης

Αrtist-production-στην Tζένη Αργυρίου: Βασίλης Γεροδήμος
Make up-στην Μαρία Σιδέρη: Βασιλική Κήτα
Props master-στην Mαρία Σιδέρη: Σωκράτης Παπαδόπουλος
Costume design-στην Μαρία Σιδέρη: Χριστίνα Λαρδίκου

Υποστηρικτές: Μάνος Γεωργακόπουλος, Μαριλένα Λακιώτη, Xριστίνα Παρασκευοπούλου, Γιάννης Περρωτής, Γιώργος Ζερβίδης

 

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Κινηματογραφική αφίσα του σοβιετικού κινηματογράφου πριν από την επιβολή του σοσιαλιστικού ρεαλισμού επί Στάλιν. (TASCHEN)

Ματιές στον κόσμο

Μια νέα έκδοση της Taschen συγκεντρώνει πάνω από 250 κινηματογραφικές αφίσες της εποχής που οι καλλιτέχνες του συστήματος ...
Kathimerini.gr
 |  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ