ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κίνηση Αρχιτεκτόνων Λεμεσού: Περιφρόνηση πολιτιστικής κληρονομιάς

Η σχετική ανακοίνωση της Κίνησης με αφορμή την κατεδάφιση διατηρητέων κτιρίων στη Λευκωσία

ΚΥΠΕ

Απογοήτευση για τα γεγονότα με την κατεδάφιση διατηρητέων κτιρίων στη Λευκωσία εκφράζει η Κίνηση Αρχιτεκτόνων Λεμεσού, η οποία κάνει λόγο για περιφρόνηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, των νόμων και των θεσμών.

Σε ανακοίνωση της, η Κίνηση Αρχιτεκτόνων Λεμεσού (ΚΑΛ) αναφέρει πως ενώνει την φωνή της με την αρχιτεκτονική κοινότητα του τόπους μας και την κοινωνία των πολιτών, εκφράζοντας την απογοήτευση της για τα τραγικά που διαδραματίστηκαν χθες στον ιστορικό πυρήνα της πρωτεύουσας.

«Γίναμε μάρτυρες της κορύφωσης μιας μακράς καταστροφικής πορείας την οποία όλοι βλέπαμε, αλλά δεν καταφέραμε να ανακόψουμε», αναφέρει και προσθέτει ότι «η περιφρόνηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, των νόμων και των θεσμών είναι καταδικαστέα και ανεπίτρεπτη».

Μας λυπεί ιδιαίτερα, συνεχίζει, «που η εγκληματική αυτή πράξη έγινε από την Εκκλησία, η οποία θα έπρεπε να πρωτοστατεί στην προάσπιση του πολιτισμού και της ιστορίας μας» και ζητά όπως η πολιτεία μεριμνήσει για τη εφαρμογή της νομοθεσίας, την αποκατάσταση των κτηρίων και την απόδοση ευθυνών στους υπαίτιους της καταστροφής.

Σημειώνει δε ότι «το θλιβερό αυτό γεγονός, πρέπει να αποτελέσει το τέλος μιας αδιέξοδης αναπτυξιακής πορείας και την αφετηρία μιας διαφορετικής αντίληψης της σχέση μας με το φυσικό και δομημένο περιβάλλον - μιας σχέσης ισορροπημένης που θέτει το δημόσιο συμφέρον ως πρωταρχική προϋπόθεση της αναπτυξιακής μας πολιτικής, σέβεται το κοινωνικό σύνολο, προστατεύει και αναδεικνύει το φυσικό περιβάλλον και την πολιτιστική μας κληρονομιά».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση