ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:00
 

Ο ΘΟΚ αποφάσισε τον εμπλουτισμό του με έργα τέχνης

Είχε προηγηθεί επιστολή με την οποία ο Οργανισμός εκαλείτο να εφαρμόσει τη σχετική νομοθεσία

Newsroom K

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου με ανακοίνωσή έκανε γνωστό ότι το Διοικητικό Συμβούλιο στη συνεδρία του, της 3ης Ιουνίου αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για εμπλουτισμό του κτιρίου Θεάτρου ΘΟΚ με έργα Τέχνης, όπως προβλέπει ο Νόμος Περί του Ελάχιστου Υποχρεωτικού Ποσοστού Εμπλουτισμού των Δημοσίων Κτιρίων με Έργα Τέχνης, του 2009, ή αλλιώς το 1 % της συνολικής δαπάνης ανέγερσης. Σύμφωνα με την απόφαση το Δ.Σ. αποφάσισε να συσταθεί ειδική πενταμελής επιτροπή και εκπρόσωπος του ΘΟΚ θα είναι η πρόεδρός του Αντιγόνη Αθηαινίτη.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από μερικές ημέρες οο εικαστικοί Νίκος Κουρούσιης και Μαρία Λοϊζίδη είχαν ζητήσει την εφαρμογή του σχετικού νόμου από τον ΘΟΚ με επιστολή τους διά του δικηγόρου τους Αχιλλέα Δημητριάδη. Στην επιστολή τους καλούσαν τον ΘΟΚ εντός 20 ημερών να εξετάσουν το ζήτημα και να προκηρύξουν σχετικό διαγωνισμό.

 

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΘΟΚ

«Επιδεικνύοντας έμπρακτα τη στήριξη και ανάπτυξη του πολιτισμού, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου στις 3 Ιουνίου 2019 και ανταποκρινόμενο στην υποχρέωση υλοποίησης των προνοιών της νομοθεσίας Περί του Ελάχιστου Υποχρεωτικού Ποσοστού Εμπλουτισμού των Δημοσίων Κτιρίων με Έργα Τέχνης (57 (I) / 2009), ο ΘΟΚ προτίθεται άμεσα να προχωρήσει με όλες τις κατάλληλες ενέργειες για εμπλουτισμό του κτιρίου Θεάτρου ΘΟΚ με έργα Τέχνης.

Για τους σκοπούς εφαρμογής του Νόμου που προνοεί την προκήρυξη Ανοικτού Διαγωνισμού, θα συσταθεί Ειδική πενταμελής Επιτροπή της οποίας ήδη, ως εκπρόσωπος του ΘΟΚ, έχει οριστεί και θα προεδρεύει η κυρία Αντιγόνη Αθηαινίτη, Πρόεδρος του Δ.Σ.»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Ο λιγνός άνδρας με τα χαρακτηριστικά λευκά μαλλιά είχε σχηματίσει μαζί με την σύζυγό του Ζαν-Κλοντ ένα από τα πιο προβεβλημένα ζευγάρια της σύγχρονης τέχνης

Πέθανε ο καλλιτέχνης Christo

Το τελευταίο του σχέδιο που βρισκόταν στο στάδιο της προετοιμασίας ήταν το «αμπαλάζ» της Αψίδας του Θριάμβου στο Παρίσι
Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
X