ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μαθαίνοντας την ιστορία του νησιού μέσω της λογοτεχνίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο πρώτος περίπατος στα χνάρια του Βασίλη Μιχαηλίδη

Δελτίο Τύπου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 ο πρώτος λογοτεχνικός περίπατος από τα καταστήματα Public, την Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture, και το Κοινοτικό Συμβούλιο Πλατρών.

Τα Public σε συνεργασία με τον οργανισμό Discover Greek Culture ξεκίνησαν το θεσμό το 2015 στην Αθήνα, που αναδείχτηκε γρήγορα σε ένα θεσμό πολύ αγαπητό συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή του βιβλιόφιλου κοινού. Ο θεσμός έχει ήδη αποσπάσει ένα ασημένιο και ένα χάλκινο βραβείο στην τελετή απονομής των Ermis Awards 2016 (βραβεία της Ένωσης Εταιριών Διαφήμισης & Επικοινωνίας Ελλάδος) στις κατηγορίες Direct Marketing και PR- Experiential Events, αντίστοιχα.

Ο πρώτος λογοτεχνικός περίπατος ήταν αφιερωμένος στον Έλληνα διπλωμάτη και ποιητή, Γιώργο Σεφέρη. Συμμετείχαν 50 φίλοι του βιβλίου και της ποίησης οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις Πλάτρες, τη ζωή, το έργο και την κυπριακή εμπειρία του Γιώργου Σεφέρη. Τελευταία στάση της ξενάγησης ήταν η Αίθουσα «Γιώργος Σεφέρης» του Πολιτιστικού Κέντρου Πλατρών.

Σε συνέχεια της επιτυχημένης πρώτης διοργάνωσης, τα Public θα προσφέρουν δωρεάν το Λογοτεχνικό Περίπατο «Στα χνάρια του Γιώργου Σεφέρη» στους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Κύπρου στις 19 και 20 Οκτωβρίου, θέλοντας να εμπλουτίσουν την εκπαίδευση των μαθητών σε θέματα πολιτισμού και εκτός σχολικού περιβάλλοντος.

Περίπατος και στη Λεμεσό

Το Public και η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture, οργανώνουν το Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017, στις 10:30, στη Λεμεσό, λογοτεχνικό περίπατο, αφιερωμένο στον ποιητή Βασίλη Μιχαηλίδη, με αφορμή και τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τον θάνατό του. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν διάφορα σημεία στο κέντρο της πόλης που σχετίζονται με την εγκατάσταση και την περιπετειώδη ζωή του στη Λεμεσό, καθώς και με τα έργα του που συνδέονται με την πόλη και το ιστορικό της παρελθόν.

Μετά το πέρας του περιπάτου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τον κ. Μίμη Σοφοκλέους, Διευθυντή του Δημοτικού Μουσείου και του Ιστορικού Αρχείου της Λεμεσού, για να συζητήσουν μαζί του για τη ζωή και το έργο του Βασίλη Μιχαηλίδη.

Πληροφορίες:

Είσοδος: Δωρεάν (περιορισμένος αριθμός θέσεων – θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
Δήλωση συμμετοχής: info@public-cyprus.com.cy & στο 7777-0300 (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-18:00)

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση