ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι

με αφορμή την συμπλήρωση 25 χρόνων από τον θάνατο του.

Δελτίο Τύπου

Στα πλαίσια του προγράμματος Πολιτιστική Αποκέντρωση 2019 πραγματοποιούνται τον Ιούλιο και Αύγουστο σε κοινότητες τις επαρχίας Λεμεσού εκπαιδευτικά εργαστήρια και συναυλίες αφιερωμένες στον Μάνο Χατζιδάκι, με αφορμή την συμπλήρωση 25 χρόνων από τον θάνατο του.

Οι συντελεστές διακεκριμένοι καλλιτέχνες που υπήρξαν συνεργάτες του Μάνου Χατζιδάκι αλλά και μουσικοί και ερευνητές που οι οποίοι καταθέτουν με συναυλίες και εργαστήρια την δική τους ιδιαίτερη ματιά πάνω στον συνθέτη και το έργο του. Οι κοινότητες Κοιλανίου, Λόφου,και Ανώγυρας που επιλέγηκαν για να φιλοξενήσουν τις εκδηλώσεις διακρίνονται για την απλότητα και το αρχιτεκτονικό τους ενδιαφέρον.

Ο ίδιος ο συνθέτης είχε πρωτοστατήσει σε σειρά εκδηλώσεων αποκέντρωσης σε Ηράκλειο, Ανώγεια, Κέρκυρα δίνοντας το έναυσμα για την έξοδο από τα μεγάλα αστικά κέντρα και την ευκαιρία σε νέους τότε καλλιτέχνες να παρουσιάσουν την δουλειά τους. Η προσπάθεια μας φιλοδοξεί να κινηθεί πάνω σε ανάλογα πρότυπα συγκερασμού της απλότητας και αισθητικής αρτιότητας.

Προσπάθεια είναι να η γνωριμία του ακροατηρίου με την βαθύτερη ουσία σου έργου του συνθέτη: να παρουσιαστεί δηλαδή στο κυπριακό κοινό την δουλειά του Μάνου Χατζιδάκι με τρόπο ουσιαστικό και πέρα από τα γνωστά και τετριμμένα των μεγάλων επιτυχιών που και ο ίδιος αποστρεφόταν όπως είχε δηλώσει κατ’ επανάληψη.

Ξεκινά στις 13 Ιουλίου στο Κοιλάνι με το εκπαιδευτικό εργαστήριο Μάνος Χατζιδάκις: ένα μωσαϊκό και τη συναυλία του Βασίλη Γισδάκη και των Psycho Quartet με τίτλο ο μήνας έχει δεκατρείς. Θα ακουστούν γνωστά τραγούδια από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο και το θέατρο.

13 Ιουλίου στο Κοιλάνι

11 Αυγούστου στην Λόφου

24 Αυγούστου στην Ανώγυρα

Όλα τα εργαστήρια αρχίζουν στις 6:00 μ.μ. και όλες οι συναυλίες στις 8:30 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση

Εικόνα σαν και αυτή μάλλον θα αργήσουμε να ξαναδούμε σε συναυλίες

Συναυλίες, μια πρώτη αποτίμηση

Αρκετοί ιδιώτες παραγωγοί μουσικών εκδηλώσεων κάνουν λόγο για μια κατάσταση που αντί, έστω, να ισορροπήσει, παραμένει δύσκολη ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ