ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Dire Straits: Πέθανε ο «άλλος» κιθαρίστας Τζακ Σόνι

Στα τέλη του 1984 να συμμετάσχει στις ηχογραφήσεις για το άλμπουμ «Brothers in Arms» και την επακόλουθη παγκόσμια περιοδεία

Kathimerini.gr

Ο Τζακ Σόνι, γνωστός ως «ο άλλος κιθαρίστας» των Dire Straits, πέθανε σε ηλικία 68 ετών. Η αιτία θανάτου του μουσικού δεν έχει γίνει γνωστή μέχρι στιγμής.

Το 1978 άρχισε να εργάζεται στο Rudy’s Music Stop, διάσημο κατάστημα που πουλούσε κιθάρες, όπου γνώρισε μέλη των Dire Straits, πρώτα τον Ντέιβιντ Νόπφλερ και μετά τον Μαρκ Νόπφλερ.

Στα τέλη του 1984 να συμμετάσχει στις ηχογραφήσεις για το άλμπουμ «Brothers in Arms» και την επακόλουθη παγκόσμια περιοδεία. Επαιξε επίσης τη συναυλία Live Aid στο Wembley, στις 13 Ιουλίου 1985, με τους Dire Straits.

Το 1988 μετά την διάλυση της μπάντας, ο Σόνι ξεκίνησε μια καριέρα ως στέλεχος μάρκετινγκ και αργότερα εντάχθηκε στη Line 6, μια παραγωγή ψηφιακών ηλεκτρονικών για μουσικούς. Από το 2001-06, ήταν Αντιπρόεδρος Marketing Communications στο Guitar Center.

Τα τελευταία χρόνια έπαιζε με το συγκρότημα του, The Leisure Class και εμφανιζόταν τακτικά με άλλα πρώην μέλη των Dire Straits στο project Dire Straits Legacy.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση

Το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ παρουσιάζει την επερχόμενη δράση του καλλιτεχνικού προγράμματος φιλοξενίας ...
Kathimerini.com.cy
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ
Μια Κυριακάτικη, απογευματινή βόλτα, σε όμορφες πλατείες της Πάφου, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει συναυλίες ...
Kathimerini.com.cy
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ