ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Fengaros Reacts: Η καλύτερη μουσική επιστρέφει

H δεύτερη δωρεάν έκδοση του online φεστιβάλ Φέγγαρος απευθείας στις οθόνες σας

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Το Φεστιβάλ Φέγγαρος ένα μόνο πράγμα δεν κάνει, να κλείνει τα μικρόφωνά του! Έτσι, μετά την επιτυχημένη πρώτη έκδοση τον Ιανουάριο του 2021 ο Φέγγαρος επιστρέφει με το ψηφιακό του φεστιβάλ Fengaros Reacts, από την Τετάρτη 3 έως τις 21 Νοεμβρίου. Το δεύτερο Fengaros Reacts θα παρουσιάσει αποκλειστικά ένα ντόπιο line up με 10 σχήματα και καλλιτέχνες, επιδεικνύοντας ό,τι καλύτερο και πιο φρέσκο έχει να προτείνει η ντόπια μουσική σκηνή αυτή τη στιγμή.

Για να απολαύσετε ό,τι ετοίμασαν οι άνθρωποι του φεστιβάλ, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να έχετε τις οθόνες σας ανοικτές, τα ηχεία σας ενεργοποιημένα και όρεξη για πολλή και καλή μουσική, αφού το φεστιβάλ μετακομίζει από το χωριό και την ύπαιθρο, και αντί να πάτε να βρείτε εσείς τους μουσικούς έρχονται αυτοί σ’ εσάς.

Παρακολουθήστε τις παραστάσεις από την ιστοσελίδα του φεστιβάλ, το κανάλι της Louvana Records στο YouTube, και από τη σελίδα του Fengaros Festival στο Facebook.

Με το Φεστιβάλ Φέγγαρος να επαναπρογραμματίζει τη δέκατη επέτειο της καλοκαιρινής του έκδοσης, το Fengaros Reacts θα λειτουργήσει εκ νέου ως μια διαδικτυακή πλατφόρμα της τοπικής μουσικής σκηνής. «Τόση πολλή ποιοτική, πρωτότυπη μουσική έχει δημιουργηθεί από εξαιρετικούς Κύπριους καλλιτέχνες τα τελευταία δύο χρόνια και μια πλατφόρμα για την υποστήριξη και προβολή των ζωντανών τους παραστάσεων είναι ζωτικής σημασίας. Θέλουμε να συμβάλουμε στο να παρουσιαστούν αυτές οι δουλειές» σημειώνουν οι ακούραστοι ιδρυτές του φεστιβάλ Λευτέρης Μουμτζής και Αντρέας Τραχωνίτης, οι οποίοι αγαπούν τη μουσική και τον Φέγγαρο και δεν το κρύβουν!

Στην πρώτη έκδοση του φεστιβάλ οι εισφορές και η στήριξη προς τους καλλιτέχνες που ήρθαν απ’ όλο τον κόσμο ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, και το δεύτερο Fengaros Reacts στοχεύει να πετύχει κάτι ανάλογο, έχοντας σχεδιάσει ένα ποικίλο πρόγραμμα με προσκεκλημένους καλλιτέχνες που θα παρουσιάσουν καινούργιες κυκλοφορίες ή ακόμα και ακυκλοφόρητο υλικό. Το κοινό θα μπορεί να συντονιστεί δωρεάν για να παρακολουθήσει τις συναυλίες, ενώ έχει ήδη ανοίξει το διαδικτυακό κατάστημα του Fengaros Reacts όπου το κοινό, προς στήριξη των καλλιτεχνών και των εργαζόμενων που συμμετέχουν στο Reacts μπορεί να προμηθευτεί merchandise των συμμετεχόντων καλλιτεχνών και του φεστιβάλ.

 

Το πρόγραμμα

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου, 21:15

Monsieur Doumani

 

Μια χορευτική καταιγίδα εγχόρδων, πολυφωνίας και χάλκινων μπασογραμμών.

 

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, 21:15

Andre Masters: Beats και ρίμες κατευθείαν από την καρδιά.

 

Κυριακή 7 Νοεμβρίου, 21:15

Nabuma: Η τζαζ και το εναλλακτικό ροκ συναντούν την σόουλ και την R&B.

 

Τρίτη 9 Νοεμβρίου, 21:15

Arcadian Child: Νεο-ψυχεδέλεια με γεύση από Μεσόγειο, εκφρασμένη μέσα από βαριά ροκ riffs.

 

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου, 21:15

ΣaiΣ: Ηλεκτρισμένο ambience εμποτισμένο με κυπριακή διαλέκτο και λαϊκή παράδοση.

 

Σάββατο 13 Νοεμβρίου, 21:15

Alexis Sunder: Φρέσκες προσμίξεις σόουλ, ποπ και funk με ρετρό αίσθηση.

 

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, 21:15

Sophie Fetokaki: Μια συλλογή από τελετουργίες και παραδόσεις που σμίγουν και ξαναγεννιούνται μέσα από κρυστάλλινα φωνητικά και κιθαριστικά κεντήματα.

 

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου, 21:15

Freedom Candlemaker: Αστρικά ηχοτοπία εναλλακτικής ποπ, σαγηνευτικές πιανιστικές ατμόσφαιρες και ακουστική τρυφερότητα.

 

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, 21:15

Odysseas Toumazou: Ένα αμάλγαμα μουσικού πειραματισμού με κιθάρα, κοντραμπάσο και κρουστά που συνδυάζει επιρροές από την τζαζ και την κυπριακή παραδοσιακή μουσική.

 

Κυριακή 21 Νοεμβρίου, 21:15

Inal Bilsel - Nostalgia For The Future: Εθιστικά ηλεκτρονικά που ακροβατούν σε ένα συναρπαστικό σύμπαν παραμορφωμένων συνθεσάιζερ και νοσταλγίας.

 

Πληροφορίες: http://www.fengaros.com/reacts

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση