ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κατερίνα Παράσχου: «Η εποχή ζητάει κάτι διαφορετικό»

Οι εμφανίσεις της στην Αθήνα, αποτελούν ένα πολύ προσωπικό πρότζεκτ του Σπύρο Παρασκευάκου με τον οποίο συνεργάζεται

Newsroom Κ, Αθήνα

Αν αναζητήσει κανείς τη φωνή της στον απέραντο μουσικό –και όχι μόνο– ωκεανό του YouTube, θα ανακαλύψει μια χροιά «γεμάτη» και λυρική, ό,τι πρέπει για τα έντεχνα και τα παλιά λαϊκά που τόσο της αρέσει να τραγουδά. Θα βρει ακόμα ερμηνείες του Λοΐζου, του Χατζιδάκι, του Μαρκόπουλου, αλλά και παραδοσιακά της πατρίδας της, της Κύπρου.

Αυτόν τον καιρό, βέβαια, η νεαρή Κατερίνα Παράσχου είναι απολύτως αφοσιωμένη στη συνεργασία της με τον επίσης νέο τραγουδοποιό Σπύρο Παρασκευάκο και στις εμφανίσεις που ξεκινούν την Πέμπτη οι δυο τους στο θέατρο Ειλισσός στην Αθήνα.«Με τον Σπύρο γνωριστήκαμε πρόσφατα και αμέσως κολλήσαμε καλλιτεχνικά, έχουμε μια πολύ όμορφη συνεργασία. Στον “Ειλισσό” θα πούμε το πρώτο τραγούδι που φτιάξαμε μαζί, θα είναι και το πρώτο μου γενικώς στη δισκογραφία, οπότε είναι πολύ σημαντικό για μένα», λέει ενθουσιασμένη η Παράσχου.

Οι εμφανίσεις στο ζεστό νεοκλασικό της οδού Αγλαονίκης 3, στην Ακρόπολη, αποτελούν ένα πολύ προσωπικό πρότζεκτ του Παρασκευάκου, ο οποίος έχει ήδη παρουσιάσει τη δουλειά του και με τη Μικρή Άρκτο.

Η Κατερίνα είναι η πρώτη «επίσημη» καλεσμένη του (θα ακολουθήσουν άλλοι τρεις), ενώ στη συνέχεια θα εν-ταχθεί στο σχήμα για τις επόμενες εμφανίσεις. «Μια άλλη “πρώτη” για μένα είναι ότι θα δοκιμαστώ σε ξένο κομμάτι που δεν το έχω συνηθίσει. Μουσικά πάντως μου αρέσουν απλώς τα ωραία τραγούδια, δεν με ενδιαφέρει αν είναι ελληνικά ή ξένα», μας λέει η Παράσχου, η οποία, αν και πολύ νέα, έχει προλάβει να συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα της ελληνικής σκηνής.

«Ημουν πολύ τυχερή που κατάφερα να δουλέψω με ανθρώπους όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος ή ο Γιάννης Μαρκόπουλος. Πέρα από τα πολλά που έμαθα, μου έκανε εντύπωση το πόσο λατρεύουν αυτό που κάνουν, έρχονται με αγάπη στις πρόβες παρά τα χρόνια που κάνουν αυτή τη δουλειά. Κι ακόμα το πόσο με αγκάλιασαν, το ότι δεν διστάζουν καθόλου να δώσουν χώρο στους καινούργιους καλλιτέχνες», αναφέρει. Φυσικά, δεν έχουν όλοι την ίδια τύχη με εκείνη. «Σίγουρα είναι δύσκολα τα πράγματα για όποιον ξεκινά τώρα στο τραγούδι οι ευκαιρίες είναι λίγες και υπάρχουν πολλά ταλαντούχα παιδιά. Για μένα αυτό που χρειάζεται είναι να δώσεις αυτό που ζητάει η εποχή, κάτι διαφορετικό, δηλαδή, που θα σε ξεχωρίσει από το σύνολο. Και προφανώς να έχεις υπομονή».

Οι παραστάσεις με τίτλο «Room Sessions» του Σπύρου Παρασκευάκου με την Κατερίνα Παράσχου διαρκούν όλες τις Πέμπτες του μήνα. Αγλαονίκης 3 και Βουλιαγμένης 40, στην Αθήνα

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση