ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Με Βαρβαρέσο κάνει ποδαρικό το Μέγαρο Μουσικής

Συγκέντρωσε τα διαδικτυακά βλέμματα περισσότερων του 1,2 εκατ. θεατών στη Γηραιά Ηπειρο

Kathimerini.gr

ΤΟΥ ΣΑΚΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Η «συμμαχία» 22 συναυλιακών χώρων της Ευρώπης φαίνεται πως κράτησε συντροφιά σε αρκετούς Ευρωπαίους που έμειναν κλεισμένοι στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, εξαιτίας της πανδημίας. O Eυρωπαϊκός Οργανισμός Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής (ΕCHO), μέλος του οποίου είναι και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, συγκέντρωσε τα διαδικτυακά βλέμματα περισσότερων του 1,2 εκατ. θεατών στη Γηραιά Ηπειρο, προβάλλοντας 68 συναυλιακές πρεμιέρες κλασικής μουσικής.

Στον απολογισμό που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το Μέγαρο Μουσικής αναφέρονται ορισμένα ενδιαφέροντα νούμερα για την ανταπόκριση που είχαν οι online συναυλίες και παραγωγές του Mεγάρου στο κοινό. Εκτός από το μερίδιο που αναλογεί στο ΜΜΑ από τη σύμπραξή του με το ECHO, ο φορέας μέτρησε 300.000 μοναδικούς θεατές που παρακολούθησαν 40 παραγωγές του, αρχειακές και νέες, σε συνεργασία με καλλιτέχνες όπως ο Ντάνιελ Μπάρνεμποϊμ και σύνολα όπως το Balthasar Neumann.

Στον κύκλο «Megaron on Demand» παρουσιάστηκαν ψηφιακά 25 διαλέξεις και δύο εκπαιδευτικές παραγωγές, ενώ η νέα πρωτοβουλία των podcasts του Μεγάρου προσείλκυσε 5.500 ακροατές. Το Mέγαρο ωστόσο είναι φειδωλό στην παρουσίαση του νέου του προγράμματος, αν και το ρεσιτάλ με το οποίο ξεκινάει η χρονιά εγκαινιάζει δύο κύκλους συναυλιών. Πρόκειται για ρεσιτάλ για δύο πιάνα, με τον διεθνώς αναγνωρισμένο Βασίλη Βαρβαρέσο και τη διακεκριμένη σολίστ Αλεξία Μουζά, με έργα Μπραμς, Ραχμάνινοφ και Γκέρσουιν/Γκρέιντζερ, που θα μεταδοθεί αύριο δωρεάν μέσω live streaming. Η σύμπραξη των δύο καλλιτεχνών εγκαινιάζει τους κύκλους «Τετάρτη με το Μέγαρο» και «Ελληνες σολίστ στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση