ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Με την όπερα του Περγκολέζι 'La Serva Padrona' η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου στα 'Κύπρια'

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με τη γνωστότερη λυρική δημιουργία του Τζιοβάνι Μπατίστα Περγκολέζι «La Serva Padrona (Η Υπηρέτρια Κυρά)» σφραγίζουν τη συνεργασία τους Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια.

Η όπερα, υπό την Διεύθυνση του Γιενς Γκέοργκ Μπάχμαν, παρουσιάζεται το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας και στις 9 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού. Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 20.30

H κωμική αυτή όπερα, θα διασκεδάσει το κοινό με το απολαυστικό της σενάριο, βάσει του οποίου, με την καπατσοσύνη της, μία νεαρή γυναίκα πετυχαίνει από υπηρέτρια του σπιτιού, να γίνει η σύζυγος του οικοδεσπότη.

Η 1η δοκιμή, με τα έγχορδα της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, πραγματοποιήθηκε στις 28 Αυγούστου στο Θέατρο Παλλάς, στη Λευκωσία, με καλή διάθεση και μέσα σε όμορφο κλίμα, όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της Ορχήστρας.

Προσθέτει ότι «η δοκιμή έγινε υπό την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων ασφάλειας και υγείας του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού».

Επίσης, πριν από την έναρξη της πρόβας, ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ορχήστρας, Νικόλας Παπαγεωργίου, «καλωσόρισε τους μουσικούς και ευχήθηκε καλή νέα σεζόν, υπό τις νέες συνθήκες εργασίας».

«Παρά το γεγονός ότι η εγγύτητα των μουσικών συμβάλλει στην αίσθηση ενότητας μίας ορχήστρας, το μέτρο της αποστασιοποίησης δεν επηρέασε καθόλου το ηχητικό αποτέλεσμα, ενώ οι μουσικοί είδαν τις νέες συνθήκες ως μία καινούρια πρόκληση», σημειώνει στην ιστοσελίδα της η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου.

Ανάρτηση της Τετάρτης, 2 του Σεπτέμβρη, αναφέρει ότι «οι σκηνικές δοκιμές για την κωμική όπερα του Περγκολέζι προχωρούν θαυμάσια».

Στο ρόλο του Uberto ο Γιώργος Ιωάννου (βαρύτονος), Serpina η Έλενα Πατσαλίδου (σοπράνο), Vespone ο Ευριπίδης Δίκαιος.

Μαέστρος, ο Γιένς Γκέοργκ Μπάχμαν, Σκηνοθέτης ο Lev Pugliese, Σκηνoγράφος – Ενδυματολόγος η Θέλμα Κασουλίδου και Σχεδιασμός Φωτισμού η Σεσίλια Τσελεπίδη.

Εξάλλου, στο πρόγραμμα των τακτικών βραδινών της συναυλιών, η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου παρουσιάζει τα υπέροχα πνευστά της στη σειρά συναυλιών με τίτλο «Σερενάτες» που περιλαμβάνει έργα Στράους και Μπετόβεν. Στις 16/9 στη Λευκωσία, στις 17/9 στη Λάρνακα και στις 18/9 στην Πάφο και ώρα 20.30.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση

H Βασιλική Κυπραίου τοποθετείται εντός του ηχοτοπίου που ο Βαγγέλης Γέττος δημιουργεί με ετερόκλητα όργανα και εκλεκτικές ατμόσφαιρες σε μια αυλή της Λευκωσίας.

«De profundis» του Oscar Wilde

Ένα μουσικό θεατρικό αναλόγιο με την ηθοποιό Βασιλική Κυπραίου και τον μουσικό Βαγγέλη Γέττο
Newsroom K
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ