ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μεγάλο αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου από τον Γιώργο Νταλάρα

Φιλανθρωπικές Συναυλίες για την ενίσχυση του Συνδέσμου Φίλων του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής

Δελτίο Τύπου

Μεγάλο αφιέρωμα στην μνήμη του σπουδαίου ποιητή, στιχουργού και πεζογράφου, Μάνου Ελευθερίου, θα πραγματοποιήσει ο τραγουδιστής Γιώργος Νταλάρας μαζί με τον Χρίστο Θηβαίο και τον Μιτλιάδη Πασχαλίδη αρχές του ερχόμενου Σεπτέμβρη στην Κύπρο, στα πλαίσια φιλανθρωπικών συναυλιών που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φίλων του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής.

Στα πλαίσια Δημοσιογραφικής Διάσκεψης που παρέθεσε ο Γιώργος Νταλάρας στη Λευκωσία, μίλησε για το σπουδαίο έργο του στενού φίλου και συνεργάτη του, ο οποίος μας χάρισε πάνω από 400 αγαπημένα τραγούδια και άφησε πίσω του μια βαριά κληρονομία από τα ωραιότερα τραγούδια που γράφτηκαν ποτέ, σε μουσική μεγάλων Ελλήνων συνθετών, που έμειναν στην ψυχή μας και σφράγισαν τη ζωή μας.
Ο Γιώργος Νταλάρας σημείωσε ότι «Ο Μάνος Ελευθερίου ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε την Ελλάδα, την πατρίδα του με έναν δικό του πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Κυρίως, όμως, αγαπούσε τη ζωή και τους ανθρώπους και έμπαινε βαθιά, μέσα από το λόγο του και τη συγγραφή του, σε αυτό το μυστήριο της ύπαρξης».

Παράλληλα, ο κ. Νταλάρας είπε ότι αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά την πρόσκληση που του απηύθυνε ο Σύνδεσμος Φίλων του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής, να πραγματοποιήσει τις φιλανθρωπικές αυτές συναυλίες και εξήρε το σημαντικό έργο του Κέντρου. Τόνισε, το σημαντική συνεισφορά του Κέντρου στην κυπριακή κοινωνία και θεωρεί ιδιαίτερη τιμή του να συμβάλει στην αποστολή και ενίσχυση του οράματος του.

Σημαντική αναφορά, για το έργο του Μάνου Ελευθερίου έκανε ο διευθυντής της «Καθημερινής» Δημοσιογράφος και Στιχουργός, Ανδρέας Παράσχος, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Σε καιρούς σκληρούς και αδυσώπητους, ο άνθρωπος καταφεύγει στους ποιητές. Το 1973, όταν η Ελλάδα ζούσε τα πέτρινα χρόνια της δικτατορίας, ο εξαίρετος Μάνος Ελευθερίου έγραφε τόσο αυτοβιογραφικούς στίχους όσο και στίχους κοινού αισθήματος που εξέφραζαν αριστοτεχνικά τις σκληρές δοκιμασίες του λαού. Στίχους που δεν δίστασε στιγμή να τους χαρίσει ακόμα και σε νέους ανερχόμενους καλλιτέχνες,

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση

Σκηνή από την όπερα «Δέσπω» του Παύλου Καρρέρ. Στις 24, 25 Μαρτίου. Αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» Εθνικής Λυρικής Σκηνής - ΚΠΙΣΝ.Φωτ. Α. SIMOPOULOS

Η Επανάσταση της Λυρικής

Ο πολιτιστικός φορέας συμμετέχει στους εορτασμούς για την επέτειο των 200 χρόνων με ένα φιλόδοξο πρόγραμμα
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ