ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μπαρόκ νότες από τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων

Οι υπότροφοι της Μουσικής Σχολής μας ταξιδεύουν με μουσικά αριστουργήματα

Δελτίο Τύπου

Η αισθητική τάση του Μπαρόκ, η οποία αναπτύχθηκε από τα τέλη του 16ου μέχρι τα μέσα του 18ου αιώνα, επηρέασε και εξέλιξε τις τέχνες και την καλλιτεχνική δημιουργία. Εξυψώνοντας τον άνθρωπο μέσα από τα πάθη και τα συναισθήματά του, η Μπαρόκ διαμορφώθηκε στη βάση μιας αντίθεσης: της υπερβολής και της ουσίας. Συνθέτες όπως οι Bach, Handel, Corelli, Alessandro και Domenico Scarlatti, Lully, Rameau, Purcel και Vivaldi εμπνεύστηκαν από αυτό το καλλιτεχνικό πλαίσιο και χάρισαν στην ανθρωπότητα αριστουργήματα αθάνατα, ανοίγοντας τον ορίζοντα για τη γέννηση του κλασικού στυλ.

Οι υπότροφοι της Μουσικής Σχολής και τα κλιμάκια της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου, μας ταξιδεύουν μέσω μιας μουσικής ξενάγησης στον εντυπωσιακό κόσμο της Μπαρόκ δημιουργίας.

 

Μία βραδινή συναυλία θα δοθεί ως εξής:

Λεμεσός: Σάββατο 26 Μαου 2018, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, ώρα 7:30 μ.μ.

Αφήγηση: Αντρέας Ιακωβίδης

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Γιώργος Κουντούρης

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες: 22 463144, www.cyso.org.cy  

 

Σεμινάριο πρακτικών εκτέλεσης της εποχής Μπαρόκ

12 και 13 Μαΐου 2018, 9:30-18:00, Θέατρο Παλλάς, Πύλη Πάφου

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συναυλίας, το Ίδρυμα Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, διοργανώνει σεμινάριο πρακτικών εκτέλεσης της εποχής Μπαρόκ με τον κ. Σίμο Παπάνα, διακεκριμένο βιολινίστα και εξάρχων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Στο σεμινάριο, ο κ. Παπάνας θα διδάξει στυλ και τεχνικές εκτέλεσης της εποχής Μπαρόκ σε σολίστ και σύνολα της Σ.Ο.Ν.Κ. που θα λάβουν μέρος στη συναυλία. Τo σεμινάριo θα είναι ανοικτό για το κοινό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση

X