ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ θα διευθύνει την συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης

Ο διεθνώς καταξιωμένος πιανίστας και αρχιμουσικός θα διευθύνει την 1η Ιανουαρίου 2022 στο βιεννέζικο Μέγαρο Φίλων της Μουσικής

ΚΥΠΕ

Ο διεθνώς καταξιωμένος πιανίστας και αρχιμουσικός Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ, θα διευθύνει την 1η Ιανουαρίου 2022 στο βιεννέζικο Μέγαρο Φίλων της Μουσικής, που είχε δωρίσει πριν από 150 χρόνια ο μεγάλος Έλληνας ευεργέτης και μαικήνας των Τεχνών Νικόλαος Δούμπας, την επόμενη παραδοσιακή Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της ξακουστής Φιλαρμονικής της Βιέννης, όπως ανακοινώθηκε σήμερα στην αυστριακή πρωτεύουσα από την Ορχήστρα.

Η ανακοίνωση του επόμενου μαέστρου της Συναυλίας, η οποία από πολλούς θεωρείται συνώνυμο της Πρωτοχρονιάς στα πέρατα του κόσμου, συνέπεσε με την πραγματοποίηση σήμερα το μεσημέρι της φετινής βιεννέζικης πρωτοχρονιάτικης συναυλίας της Φιλαρμονικής της Βιέννης υπό τη διεύθυνση, για έκτη φορά, του διάσημου Ιταλού αρχιμουσικού Ρικάρντο Μούτι.

Τη Συναυλία, εφέτος, για πρώτη φορά στα πάνω από 120 χρόνια της ιστορίας της, χωρίς τη φυσική παρουσία κοινού, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, παρακολούθησαν σε ζωντανή μετάδοση της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοτηλεόρασης (ORF) πολλές δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε πάνω από 90 χώρες του κόσμου.

Μετά το 2009 και το 2014, την 1η Ιανουαρίου 2022 θα είναι η τρίτη φορά που ο αργεντινο-ισραηλιτικής καταγωγής Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ, μουσικός διευθυντής σήμερα της Κρατικής Ορχήστρας του Βερολίνου, θα διευθύνει πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης και θα συμπίπτει με τα 32 χρόνια της μεταξύ τους συνεργασίας, αν και το "ντεμπούτο" του μαζί της, ο ίδιος είχε κάνει πολύ πιο παλιά, ήδη το 1965, συμμετέχοντας σε αυτή ως πιανίστας.

Γεννημένος στις 15 Νοεμβρίου 1942 στο Μπουένος 'Αιρες, όπου έδωσε την πρώτη του συναυλία σε ηλικία μόλις επτά ετών, εγγονός Ρωσοεβραίων μεταναστών, μετακόμισε, μαζί με τους γονείς του, από την Αργεντινή στο Ισραήλ το 1952.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση

Τραγούδια ιδωμένα από το πρίσμα και τον ήχο της σύγχρονης εποχής. Βυζαντινοί ήχοι, λαρυγγισμοί, διάλεκτοι μειονοτήτων σε συνδυασμό με μοντέρνα αρμονία και body percussion

Amalgamation Project στο FANEROMENI21

Οι γυναικείες φωνές θα σμίξουν με τα κρουστά, το βιολί αλλά και το σημερινό ήχο της ηλεκτρικής κιθάρας και του μπάσου
Kathimerini.com.cy
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ