ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο τεμπέλης δράκος... επιστρέφει και έχει πολλά να πει

«Τα Όνειρα του Τεμπέλη Δράκου» σε στίχους και μουσική Γιώργου Χατζηπιερή μόλις κυκλοφόρησαν

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Απ’ ό,τι φαίνεται μόνο τεμπέλης δεν είναι ο δράκος του Γιώργου Χατζηπιερή, πάντα μπλέκεται σε περιπέτειες και αφού πάρει τον υπνάκο του, βλέπει και όνειρα περίεργα και μαγικά, που είναι γεμάτα χρώμα και ελπίδα. Μετά, λοιπόν, από τρεις, πολύ επιτυχημένες, μουσικές περιπέτειες και τη συλλογή με τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ο Τεμπέλης Δράκος επιστρέφει ορεξάτος για να μας διηγηθεί τα όνειρά του! Ο νέος δίσκος «Τα Όνειρα του Τεμπέλη Δράκου» περιέχει δεκατέσσερα καινούργια τραγούδια, όσες δηλαδή και οι περιπέτειες του τεμπέλη δράκου και ερμηνεύονται από 21 καλλιτέχνες.

Ο νέος δίσκος είναι μια πανδαισία ήχων και μελωδιών με τη συμμετοχή εικοσιενός εξαίρετων μουσικών: κιθάρες, πιάνα, βιολιά, άρπα, κανονάκι, γκάιντα, πνευστά, ακορντεόν, μπουζούκι, μπαγλαμάς και κρουστά μπλέκονται σε εμπνευσμένους συνδυασμούς και αρμονίες, από τον ενορχηστρωτή Μάριο Τακούσιη. Η συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγλαντζιάς όπως και τα επιπρόσθετα χορωδιακά και φωνητικά από συγγενείς και φίλους, έρχονται να εμπλουτίσουν ακόμη παραπάνω τον κόσμο των ήχων και των μελωδιών.

Ο δράκος μας ποτέ δεν μένει μόνος, έτσι και στον τέταρτο δίσκο στις περιπέτειες του Τεμπέλη Δράκου συμπράτουν σπουδαίοι μουσικοί και ερμηνευτές/τριες, με τον καθένα/καθεμιά να βάζει στο κάθε κομμάτι το δικό του/της χρώμα και στο τέλος τα όνειρα του τεμπέλη δράκου είναι πιο πολύχρωμα από ποτέ.


Πιο συγκεκριμένα, η Ελευθερία Αρβανιτάκη μας ξεναγεί στο μακρινό Πεκίνο μέσα από ένα «κινέζικο ζεϊμπέκικο». Ο Μάρκος Κούμαρης από τους Locomondo μέσα από τη ζούγκλα και τα ποτάμια μας συστήνει τον Γιάννη και τον φίλο του τον Κοκοδρείλο. Συνεχίζει η Πέννυ Μπαλτατζή, η οποία είναι απελπισμένη, γιατί το πιάνο της έχει τρελαθεί και παίζει ό,τι του κατέβει. Ο δε Αλκίνοος Ιωαννίδης ερμηνεύει ένα μουσικό παραμύθι για τον ζωγράφο που φύτευε στο χώμα τα ζωγραφισμένα του λουλούδια και αυτά βλαστούσαν. Και μετά έρχεται ο Κώστας Μακεδόνας, που τα έχει κάνει θάλασσα και κυκλοφορεί στο σπίτι με μάσκα και τη στολή του δύτη και ο Γιάννης Κότσιρας γυρνάει τον κόσμο με το ποδήλατό του, χαρούμενος και γελαστός. Ο Κύπριος παραδοσιακός τραγουδιστής Μιχάλης Ττερλικκάς τα βάζει με μια μύγα (μούγια) που δεν τον αφήνει ήσυχο και ευτυχώς που του συμπαραστέκονται οι Monsieur Doumani. H Ειρήνη Σκυλλακάκη μας ταξιδεύει σ’ ένα ονειρικό βυθό και στην παιδική μας αθωότητα, βασισμένο σε στίχους και μουσική του Πιερή Χατζηπιερή. Η Ελένη Τσαλιγοπούλου μάς συστήνει κάποιον απρόσεκτο που πήγε μια βόλτα στο δάσος και κατάπιε ένα δέντρο από λάθος. Ο Αλέξανδρος Κτιστάκης με τα «Χίλια Ψάρια» στοχάζεται φιλοσοφικά και καταλήγει πως «σαν τον τόπο σου κανένας» και ο Δημήτρης Μπάκουλης παίρνει το «Ένα Τραγούδι», τού κρεμάει λαμπάκια και το χαρίζει, φωταγωγημένο, στο αγαπημένο του πρόσωπο.

Τα τραγούδια πλαισιώνονται από δύο ορχηστρικά, τα «Εκδρομή» και «Αποχαιρετισμός» και ο συνθέτης Γιώργος Χατζηπιερής ανοίγει και κλείνει όλο αυτό το μουσικό ταξίδι μ’ ένα τραγούδι και μια φλογέρα.

O Γιώργος Χατζηπιερής εδώ και χρόνια έχει δημιουργήσει έναν πολύχρωμο και αισιόδοξο σύμπαν για παιδιά κάθε ηλικίας, χωρίς επιτήδευση και πάντα με σεβασμό και κατανόηση στο ιδαίτερα απαιτητικό ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται, και παράλληλα τέρπει και το ενήλικο κοινό, με ήχους που θεωρούσε πως είχε αφήσει πίσω στο παιδικό του δωμάτιο.


Πληροφορίες

Ο νέος ψηφιακός δίσκος «Τα Όνειρα του Τεμπέλη Δράκου» είναι παραγωγή του «Τεμπέλη Δράκου» και κυκλοφορούν σε ψηφιακή μορφή (CD) στα καταστή ματα Public και στο διαδίκτυο σε όλες τις γνωστές πλατφόρμες από τις 15 Δεκεμβρίου 2021.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση