ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα eleven63 Sessions παρουσιάζουν τους Balothizer

Ο 2ος δίσκος τους αναμένεται να κυκλοφορήσει από τη Louvana Records τον Ιούνιο του 2019

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ποιος είπε ότι δεν μπορείτε να μπείτε στο στούντιο για να παρακολουθήσετε την ηχογράφηση ενός δίσκου; Η Louvana Records παρουσιάζει ένα ακόμα επεισόδιο από τη σειρά των ζωντανά κινηματογραφημένων ηχογραφήσεών της μέσω των eleven63 Sessions. 

Αυτή τη φορά η Louvana Records παρουσιάζει το συγκρότημα Balothizer, ένα ηλεκτρικό δυναμικό τρio που έχει τη βάση του στο Haringey του βόρειου Λονδίνου. Αυτή η πόλη που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τη διαρκή συγχώνευση και πρόσμιξη των πολυάριθμων υπαρχόντων κουλτούρων, αποτέλεσε τη γενέτειρα του συγκροτήματος που χαρακτηρίζεται μουσικά από ένα κράμα δυναμικής και αιθέριας μουσικής αισθητικής, που οι ίδιοι αποκαλούν ως Post Cretan Music (μια εξέλιξη της κρητικής μουσικής). Η πρωτόγονη ενέργεια, οι γρήγορες και έντονες μελωδικές γραμμές του λαούτου, τα πολυ-ρυθμικά μοτίβα και το παραμορφωμένο μπάσο, χαρακτηρίζουν τον ξεχωριστό και δυναμικό ήχο και στυλ της μουσικής των Balothizer, Κρητική Μουσική από την Κόλαση!

 Οι Balothizer παρουσίασαν τη δουλειά τους στην Κύπρο στο Φεστιβάλ Φέγγαρος το καλοκαίρι του 2018 και τον Δεκέμβριο στο Savino στη Λάρνακα έδωσαν μία γεύση από τον επερχόμενο δίσκο τους.


Μέσω αυτής της σειράς βίντεο των «eleven63 Sessions» παρουσιάζονται οι ζωντανές ηχογραφήσεις των κομματιών Kissamos Waves και Cradle to the Grave, που συμπεριλαμβάνονται στον δίσκο-ντεμπούτο των Balothizer «Cretan Music from Hell» και ‘Foustelieris Two’, ένα κομμάτι που θα συμπεριληφθεί στο δεύτερο δίσκο του συγκροτήματος ‘’Cretan Music from Hell Vol.2’’, ο οποίος θα κυκλοφορήσει από την Louvana Records τον Ιούνιο του 2019.

Τους Balothizer αποτελούν ο Pav Mav στο μπάσο και τη φωνή, ο Νίκος Ζιάρκας στο ηλεκτρικό λαούτο, τη φωνή και τα ηλεκτρονικά και ο Stephen John Payne στα ντραμς και τη φωνή. Οι ζωντανές κινηματογραφήσεις είναι μια παραγωγή του studio eleven63 (Λευκωσία, Κύπρος) υπό την επιμέλεια του Αντρέα Τραχωνίτη, ενώ η σκηνοθεσία και το μοντάζ έγινε από τον Αντρέα Χριστοφίδη. Υπεύθυνος για την ηχογράφηση, τη μίξη και το μάστερινγκ ήταν ο Αντρέας Τραχωνίτης.

 

Περισσότερα για τους Balothizer: www.louvanarecords.com/balothizer
Για τη Louvana Records: www.louvanarecords.com

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση

Μοναδικός περιορισμός για τη συναυλία των Foo Fighters είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Οι Foo Fighters χωρίς μάσκες

Θα βρεθούν στο Madison Square Garden, για να δώσουν την πρώτη συναυλία που πραγματοποιείται μετά τον Μάρτιο του 2020
Kathimerini.gr
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ