ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το νέο έργο του Άντη Σκορδή «β» στο φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

Πρόκειται για μια διαθεματική περφόρμανς τεσσάρων μουσικών, ενός μαέστρου/electronics και ενός VJ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Άντης Σκορδής παρουσιάζει το νέο του έργο «β» στο φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2024, στις 11 Ιουνίου στο αμφιθέατρο του ωδείου Αθηνών. Το «β» αφορά ένα κύκλο κομματιών βασισμένο στο «Duino Elegies» του R.M. Rilke. Η παρουσίαση είναι μια διαθεματική περφόρμανς τεσσάρων μουσικών, ενός μαέστρου/electronics και ενός VJ σε ζωντανή δημιουργία.

Η μουσική διαμορφώνεται ως κύκλος επτά κομματιών, όπου τα τέσσερα μεγαλύτερα έργα, διαχωρίζονται με σύντομα ηλεκτρονικά κομμάτια / ιντερλούδια. Το έργο ορίζεται από τη μουσική, τα φώτα, το κείμενο και τις κινούμενες εικόνες ως μια τελετουργία που εκτυλίσσεται σε τρία στάδια: προετοιμασία – συμβάν – κάθαρση.

Ο συνθέτης συνεργάζεται με τη Έλια Καλογιάννη (αριστερά) για τη ζωντανή video performance και τη Σοφία Σαρρή (δεξιά) στη φωνή.

Ο συνθέτης συνεργάζεται με τη Έλια Καλογιάννη για τη ζωντανή video performance που δημιουργεί τον εικαστικό χώρο του έργου. Η μουσική εκτελείται από τους Σοφία Σαρρή (φωνή), Ιάσωνα Ιωάννου (τσέλο), Γιώργο Γεωργίου (μπάσο κλαρίνο) και Αλέξανδρο Ιωάννου (κρουστά). Τη διεύθυνση του συνόλου και τα ηλεκτρονικά τα αναλαμβάνει ο Άντης Σκορδής.

Το «β» είναι μια ανάθεση του φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου και του φεστιβάλ νέας μουσικής Subset στον Κύπριο συνθέτη σύγχρονης μουσικής Άντη Σκορδή σε συμπαραγωγή με το ωδείο Αθηνών.

Το «β» θα κυκλοφορήσει σε βινύλιο τον Ιούλιο του 2024 και θα διατίθεται μέσω του bandcamp και επιλεγμένων καταστημάτων στην Κύπρο και Ελλάδα.


Για περισσότερες πληροφορίες: https://aefestival.gr/festival_events/antis-skordis-v/ 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση

«Πάντα έχει σημαντική θέση η εγχώρια μουσική σκηνή στο φεστιβάλ. Αναδεικνύουμε πολλούς καλλιτέχνες στις σκηνές μας, που ...
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ