ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στο χείλος του γκρεμού ο Πολιτισμός λέει το Συντονιστικό Συμβούλιο Πολιτιστικών Φορέων Λεμεσού

Η σχέση της κοινωνίας με τον Πολιτισμό είναι ανάγκη να συνεχιστεί

ΚΥΠΕ

Η σχέση της κοινωνίας με τον Πολιτισμό είναι ανάγκη να συνεχιστεί, αναφέρει το Συντονιστικό Συμβούλιο Πολιτιστικών Φορέων Λεμεσού, που θεωρεί πως ο Πολιτισμός βρίσκεται «στο χείλος του γκρεμού» και ζητά αναθεώρηση των περιοριστικών μέτρων για τον τομέα.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του, το Συντονιστικό Συμβούλιο ζητά από τα αρμόδια Υπουργεία, να επανεξετάσουν και ν’ αναθεωρήσουν τα μέτρα που εφαρμόστηκαν για τους πολιτιστικούς φορείς/δημιουργούς, «μέτρα, τα οποία θα πρέπει να αποσκοπούν, αφενός στην προστασία των καλλιτεχνών και αφετέρου, στη συνέχιση προαγωγής του Πολιτισμού στον τόπο μας από τους πολιτιστικούς φορείς».

«Πρέπει να δώσουμε μάχη για να κρατήσουμε όρθιο τον πολιτισμό με ό,τι μέσα έχουμε αλλιώς η πολιτιστική ζωή θα οδηγηθεί στον αργό θάνατό της», συμπληρώνει.

Αναφέρει δε πως, λόγω των μέτρων, η επιβίωση πολλών οργανώσεων-μελών του Συμβουλίου, έχει καταστεί αδύνατη, εφόσον έχουν αναβληθεί επ` αόριστον οι πρόβες των καλλιτεχνών (θεατρικών ομάδων, μουσικών, χορωδιών κ.α.), οι συναυλίες, οι παραστάσεις και γενικά όλες οι καλλιτεχνικές δράσεις.

Εκφράζεται, επίσης, η άποψη ότι η σχέση της κοινωνίας με τον Πολιτισμό είναι ανάγκη να συνεχιστεί, γι αυτό προτείνεται όπως εξευρεθούν τρόποι συνέχισης της πολιτιστικής ζωής και όπως εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για βελτίωση της κατάστασης.

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι δημιουργοί, καλλιτέχνες, επαγγελματίες, από όλες τις μορφές τέχνης, αλλά και όλοι οι φορείς, διοργανωτές και διαχειριστές πολιτιστικών δράσεων δεν είναι ανυπέρβλητα», λέει το Συντονιστικό Συμβούλιο Πολιτιστικών Φορέων Λεμεσού και σημειώνει πως θα μπορούσε να βοηθήσει στο θέμα αυτό, καταθέτοντας τις εισηγήσεις του.

Μεταξύ αυτών που προτείνει, είναι η εφαρμογή ελέγχων στην είσοδο των θεάτρων και άλλων πολιτιστικών χώρων (όπως θα αποφασίσει το Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας), να μειωθεί το ποσοστό της πληρότητας στις πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι εργαζόμενοι στο χώρο να έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού, να λαμβάνονται πιο αυστηρά μέτρα κατά τη διάρκεια των πολιτιστικών εκδηλώσεων και να βοηθηθούν οικονομικά από τους Δήμους και την Κυβέρνηση αυτοί που «τολμούν να φέρουν εις πέρας τέτοιες εκδηλώσεις».

Το Συντονιστικό Συμβούλιο ζητά ν’ ανοίξει ένας διάλογος με την Κυβέρνηση για τα προβλήματα των πολιτιστικών φορέων, των καλλιτεχνών και δημιουργών εξαιτίας της πανδημίας και γίνει κατάθεση εισηγήσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

X