ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συνεργασία Κύπρου, Ελλάδας, Ιταλίας για εγγραφή στις Ευρωπαϊκές Διαδρομές

Οι Πολιτιστικές Διαδροµές παρέχουν µια καλύτερη κατανόηση της ιστορίας της Ευρώπης µέσω της διαπεριφερειακής ανταλλαγής ιδεών και πολιτισμών

ΚΥΠΕ

Την ικανοποίηση της εκφράζει η ΕΤΑΠ Πάφου για την πρόσφατη κατάθεση του πλήρους φακέλου στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την πιστοποίηση και εγγραφή της πολιτιστικής/θρησκευτικής διαδρομής «Στα βήματα του Απ. Παύλου, Απόστολου των Εθνών».

Μέσα από μια διαδικασία που πήρε δύο και πλέον χρόνια στο πλαίσιο του έργου διαπεριφερειακής συνεργασίας Cult RΙnG, οι εταίροι του έργου, ΕΤΑΠ Πάφου, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η περιφέρεια Λάτσιο-Ιταλίας και το ECTN (Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού) διεκδικούν πλέον επίσημα πιστοποίηση και εγγραφή της εν λόγω διαδρομής στις Ευρωπαϊκές Διαδρομές (Cultural Routes of the Council of Europe).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «οι Πολιτιστικές Διαδροµές αποτελούν ισχυρά εργαλεία για την προώθηση και διατήρηση των κοινών και διαφορετικών πολιτιστικών ταυτοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Πολιτιστικές Διαδροµές παρέχουν µια καλύτερη κατανόηση της ιστορίας της Ευρώπης µέσω της διαπεριφερειακής ανταλλαγής ιδεών και πολιτισμών».

Ως ΕΤΑΠ, προστίθεται στην ανακοίνωση, «συνεχίζουμε και ενισχύουμε την προσπάθεια δημιουργίας και στήριξης δράσεων στον τομέα του πολιτισμού. Με την έγκριση της διαδρομής πλέον η Πάφος και η Κύπρος γενικότερα εδραιώνεται στον Ευρωπαϊκό χάρτη πολιτιστικών διαδρομών και αναμένεται να αποκομίσει διάφορα οφέλη όπως, προβολή και αναγνωρισιμότητα, εμπλουτισμό της τουριστικής εμπειρίας, συμβολή στην διατήρηση και προστασία σημείων ενδιαφέροντος, οφέλη στην τοπική κοινωνία και οικονομία, κ.α.».

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Κινηματογραφική αφίσα του σοβιετικού κινηματογράφου πριν από την επιβολή του σοσιαλιστικού ρεαλισμού επί Στάλιν. (TASCHEN)

Ματιές στον κόσμο

Μια νέα έκδοση της Taschen συγκεντρώνει πάνω από 250 κινηματογραφικές αφίσες της εποχής που οι καλλιτέχνες του συστήματος ...
Kathimerini.gr
 |  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ