ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ακύρωση της απόφασης της ΕΠΑ εναντίον του ΘΟΚ

Σε σχέση με παράπονο που είχε υποβάλει το Θέατρο Ένα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Διοικητικό Δικαστήριο, με απόφαση του στις 11 Φεβρουαρίου 2022 αποφάσισε πως η προσφυγή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου εναντίον της απόφασης της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού επιτυγχάνει υπέρ του και η προσβαλλόμενη απόφαση της ΕΠΑ, που μεταξύ άλλων επέβαλλε πρόστιμο στον ΘΟΚ ύψους €342,000, ακυρώνεται.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, τόσο η επιχορήγηση του ΘΟΚ στα ιδιωτικά θέατρα, όσο και η παραγωγή θεατρικών παραστάσεων εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του, βάσει του ιδρυτικού του νόμου. Με βάση την απόφαση, οι διαδικασίες που εφάρμοσε ο Οργανισμός και εξακολουθεί να εφαρμόζει είναι ορθές και νομότυπες αφού η άσκηση των αρμοδιοτήτων του αποτελεί νομική υποχρέωσή του, και οι εν λόγω αρμοδιότητες δεν θα μπορούσαν να εκχωρηθούν σε οποιοδήποτε άλλο σώμα εκτός του ΘΟΚ.

Ο ΘΟΚ χαιρετίζει την απόφαση που δικαιώνει τους χειρισμούς του και βάζει τέλος σε μια μακρόχρονη διαδικασία που ταλάνισε όλους τους εμπλεκόμενους. Συνεχίζει δε, να επιτελεί το έργο που του έχει ανατεθεί δια νόμου, με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο και έχοντας πάντα κύριο γνώμονα το καλό του Θεάτρου και των ανθρώπων του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση