ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Ανάμισης Ντενεκές» του Γιάννη Μακριδάκη

Η ιστορία ενός ανθρώπου, που πέρασε στην παρανομία για ένα έγκλημα πάθους

Newsroom K

Μετά από τρεις επιτυχημένους κύκλους παραστάσεων στην Αθήνα, ο «Ανάμισης Ντενεκές» επιστρέφει στην Κύπρο για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, σε σκηνοθεσία Μαρίας Αιγινίτου και ερμηνεία του Χάρη Χαραλάμπους.

Πρόκειται για θεατρική διασκευή του μυθιστορήματος του Γιάννη Μακριδάκη «Ανάμισης Ντενεκές» (Εκδόσεις Εστία, 2008) που αφηγείται την πραγματική ιστορία ενός ανθρώπου, ο οποίος πέρασε στην παρανομία για ένα έγκλημα πάθους.Η έρευνα για τη θρυλική ζωή του Γιώργη Πέτικα εκατό χρόνια μετά το φόνο μας ταξιδεύει από την Αμερική ως τις απόκρημνες σπηλιές του Πελινναίου, ως τον Ανάμιση ντενεκέ.

Μια ιστορία που εμπνέεται από την ιστορική μνήμη και τη λαϊκή αφήγηση, δημιουργώντας τη μυθοπλασία. Η ιστορία ενός ανθρώπου, που πέρασε στην παρανομία για ένα έγκλημα πάθους. Ο αφηγητής πλάθει επί σκηνής τους ήρωες και τη δράση τους με μοναδικό του εργαλείο τον λόγο.

Την παράσταση στηρίζει και φιλοξενεί ο «ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ».

Η έρευνα για τη θρυλική ζωή του Γιώργη Πέτικα εκατό χρόνια μετά το φόνο μας ταξιδεύει από την Αμερική ως τις απόκρημνες σπηλιές του Πελινναίου, ως τον Ανάμιση ντενεκέ. 

 

Συντελεστές

Διασκευή: Μ. Αιγινίτου – Χ. Χαραλάμπους
Σκηνοθεσία: Μαρία Αιγινίτου
Μουσική: Σωτήρης Καστάνης

Ερμηνεύει ο Χάρης Χαραλάμπους

 

Πληροφορίες

Πότε/Πού:

Στη Λευκωσία, Τεχνοχώρος Εργοτάξιο (Υπόγειο ΣΑΤΙΡΙΚΟΥ), Δευτέρα 18 και Τρίτη 19 Νοεμβρίου στις 20:30, Βλαδίμηρου Καυκαρίδη, Αγλατζιά.

Επικοινωνία: Τηλέφωνο: 22312940, 22421609, satirikotheatro@cytanet.com.cy, www.soldoutticketbox.com 

Στη Λεμεσό, Θέατρο Συνεργείο, Παρασκευή 22, Σάββατο 23 Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 20:30, Ελευθερίας 91

Επικοινωνία: Τηλέφωνο: 99346775, 99288846

 ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση