ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επιπρόσθετη Παράσταση: Ένα Πορτρέτο της Μόνα Λίζα

Σκηνοθετημένο αναλόγιο των φανταστικών διαλόγων μεταξύ του Λεονάρντο ντα Βίντσι και της Λέιντι Τζοκόντα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το κοινό της Alpha Square στην Λεβέντειο Πινακοθήκη υπήρξε ιδιαίτερα θερμό στην πιο πρόσφατή τους συνεργασία, με αφορμή τα όγδοα γενέθλια της Πινακοθήκης. Το θεατρικό έργο του Jules Tasca «Ζωντανή Ζωγραφιά: Ένα Πορτρέτο της Μόνα Λίζα» θα παρουσιαστεί ως σκηνοθετημένο αναλόγιο στην Αγγλική, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου, για μια επιπρόσθετη παράσταση την Κυριακή 3 Απριλίου και περιοδεύει στο Ριάλτο Λεμεσού στις 4 Απριλίου.

Είναι παιδαριώδης. Είναι ώριμη για την ηλικία της. Είναι ζωηρή αλλά και υπάκουη. Είναι έξυπνη. Είναι αφελής. Είναι δεκάδες άλλες αντιθέσεις. Είναι η διάσημη Μόνα Λίζα. Και στο ζωγράφο της, Λεονάρντο, έχει ανατεθεί να συλλάβει όλες τις όψεις της νεαρής κοπέλας. Ένα δράμα «θεώρησης» των τριών χρόνων που πήρε στον κορυφαίο ντα Βίντσι να ζωγραφίσει το παγκόσμιο αριστούργημά του. Εκείνη θέλει να την απαθανατίσει ο πιο διάσημος ζωγράφος της Ευρώπης. Εκείνος έχει προσωπικούς λόγους για να κρατήσει το πορτρέτο αντί να το παραχωρήσει στον Φραντσέσκο Τζοκόντα, ο οποίος του είχε αναθέσει το πορτρέτο της γυναίκας του. Ο Λεονάρντο και η Λίζα συζητούν και διαπληκτίζονται αλλά ταυτόχρονα φανερώνουν τις ψυχές τους ο ένας στον άλλον. Καλλιτέχνης και μοντέλο αποκτούν μια αίσθηση ανώτερης συντροφικότητας.

Διαβάζουν και ενσαρκώνουν οι Χριστίνα Μαρούχου και ο Ανδρέας Αραούζος ενώ την επιμέλεια κοστουμιών και αντικειμένων είχε ο Γιώργος Γιάννου και το σχεδιασμό φωτισμού και ήχου ο Κώστας Χαραλάμπους.

Περισσότερες Πληροφορίες

*Επιπρόσθετη παράσταση στην Λεβέντειο Πινακοθήκη, Κυριακή 3 Απριλίου 2022, 18:30
*Δευτέρα, 4 Απριλίου 2020, στις 20:30 στο FlashArt@Rialto (www.rialto.com.cy) 

Προπώληση: tickethour.com.cy / 7777 7040 / ACS Courier

Διάρκεια: 85 λεπτά. Στην Αγγλική.
Τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας, όπως καθορίζονται από το Υπουργείο Υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση