ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Για μια μόνο παράσταση Καφενείο 11 «Το Ημερολόγιο ενος τρελλού»

Θα συνδιαλαγεί με τρεις μαγικούς μουσικούς που θα αυτοσχεδιάσουν πάνω στον μονόλογο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για μια μόνο παράσταση στο αγαπημένο Καφενείο 11 «Το Ημερολόγιο ενος τρελλού» του Νικολάι Γκόγκολ (διασκευασμένο στα Κυπριακά) θα συνδιαλαγεί με τρεις μαγικούς μουσικούς που θα αυτοσχεδιάσουν πάνω στον μονόλογο που ο Μάριος Ιωάννου ζωντανεύει εδω και δεκατρία χρόνια. O Δημήτρης Γιασεμίδης, ο 'Αντης Σκορδής και Αντώνης Αντωνίου θα φέρουν μουσικά όργανα που αγαπούν και θα διανύσουν ένα ταξίδι αυτοσχεδιαστικό με τον τρελλό Πορπρίτσιν που με τη σειρά του θα απαντά με ρυθμούς και σιωπές συνθέτοντας απο κοινού μια συγκινητική εμπειρία για κοινό και ερμηνευτές.Το ανέβασμα είναι μέρος μιας σειράς παραστάσεων όπου ο ηθοποιός εδω και τρία χρόνια προσκαλεί καλλιτέχνες που θαυμάζει να δώσουν τη δική τους αυθόρμητη ,αυθεντική πινελιά στο έργο που εξελίσσεται μέσα απο το χρόνο και μέσα απο τέτοιου είδους καλέσματα.
Η παράσταση τελεί υπο την αιγίδα του βασιλιά της Ισπανίας Φερδινάδου του Ε' και όχι μόνο.

Συντελεστές 

Ηθοποιός:Μάριος Ιωάννου
Μουσικοί: Δημήτρης Γιασεμίδης, 'Αντης Σκορδής, Αντώνης Αντωνίου
Κοστούμια: Sossee Eskedjian

Για το έργο

Το έργο που είναι διασκευασμένο στα Κυπριακά επικεντρώνεται στη ζωή ενός κουρασμένου από τη ζωή δημοσίου υπαλλήλου ο οποίος διψά να τον προσέξει μια όμορφη γυναίκα, κόρη ενός ανώτερου αξιωματούχου, την οποία ερωτεύεται. Παγιδευμένος στην γραφειοκρατία του κυβερνητικού μηχανισμού και την κοινωνική ανισότητα οδηγείται σιγά σιγά στην τρέλα καταφέρνοντας να συλλάβει με την ψυχή του το μεγαλείο της ζωής και του θανάτου.

Βίος και πολιτεία της παράστασης 

Το έργο έκανε πρεμιέρα στη Λευκωσία το 2007. Στη συνέχεια περιόδευσε σε πολεις και χωριά της Κύπρου. Ακολούθησαν ανεβάσματα σε φεστιβάλ θεατρου στην Αίγυπτο και σε σκηνές στο Λονδίνο και Θεσααλονίκη. Είναι η τέταρτη στη σειρά συνέργεια του ηθοποιού με αγαπημένους μουσικούς. Προηγήθηκαν συνεργασίες με τον Γιάννη Κουτή, Μαριάννα Μιχαήλ και Σάββα Χρυσοστόμου.
Η παράσταση δεν έπαψε ποτέ να κουβαλα με αγάπη τον Σπύρο Χαραλάμπους που σκηνοθέτησε την παράσταση και τον Γιώργο Χριστοοδουλίδη που είχε γράψει τη Μουσική με αποκορύφωμα το συγκινητκό κομμάτι ''Την αγάπη μου δε βλέπω πια"

Πληροφορίες

Πότε/Πού: Καφενείο 11 την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020 στις 20:00. Πειραιώς, Λευκωσία

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 99 030985, https://el-gr.facebook.com/Kafeneio11/

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση