ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη επιστρέφει το Νοέμβριο στη σκηνή του ΘΟΚ

Με το έργο «Αμφιβολία» του Τζον Πάτρικ Σάνλεϋ σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη επιστρέφει στη σκηνή του κρατικού θεάτρου μετά από δεκατέσσερα χρόνια. Η καταξιωμένη ηθοποιός, που υπηρετεί σχεδόν εξήντα χρόνια με ζηλευτή προσήλωση τη θεατρική τέχνη, θα ερμηνεύσει ένα ιδιαίτερα απαιτητικό ρόλο στο πολυβραβευμένο έργο του Τζον Πάτρικ Σάνλεϋ Αμφιβολία, που θα παρουσιαστεί στην Κεντρική Σκηνή τον προσεχή Νοέμβριο σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου.

Στελεχωμένη με μια ομάδα διακεκριμένων συντελεστών και ηθοποιών, η παραγωγή ξεκίνησε στις 30 Αυγούστου 2022 τις πρόβες της, με την πρώτη ανάγνωση του έργου, σηματοδοτώντας παράλληλα την έναρξη της νέας θεατρικής σεζόν 2022-2023.

Λίγα λόγια για το έργο

Δεκαετία του ’60, σε ένα καθολικό σχολείο στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης. Η αυστηρή διευθύντριά του, αδελφή Αλοΐσιους, ξεκινά έρευνα όταν υποψιάζεται ότι ο νεαρός, φιλελεύθερος πατέρας Φλιν διατηρεί ανάρμοστες σχέσεις με έναν από τους μαθητές του σχολείου. Οι υποψίες της για την ενοχή του κλιμακώνονται ραγδαία και μετατρέπονται σε βεβαιότητα. Πεπεισμένη ότι έχει απόλυτο δίκιο, ρίχνεται σε έναν αγώνα με στόχο την αποπομπή του Φλιν από το σχολείο.

Το περίφημο έργο του Τζον Πάτρικ Σάνλει Αμφιβολία, το οποίο γράφτηκε το 2004, βραβεύτηκε με Πούλιτζερ και Τόνι και έγινε ευρέως γνωστό χάρη στην κινηματογραφική του μεταφορά το 2008, φωτίζει αυτό που δηλώνει έκδηλα ο τίτλος του: την ανθρώπινη πάλη του νου με τις βεβαιότητές του.

Ένα έργο-παραβολή για τα πολλά πρόσωπα της αλήθειας, την γκρίζα ζώνη ανάμεσα στις προθέσεις και τις πράξεις, ανάμεσα στο καλό και στο κακό, εκεί όπου φωλιάζει η αμφιβολία.

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Κωνσταντίνος Κρίτσης
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Αραούζος
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Γιάννου
Μουσική: Γιώργος Κολιάς
Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς
Βοηθός σκηνοθέτη: Ναυσικά Απόστρατου

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Θανάσης Γεωργίου, Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Παντελίτσα Λοΐζου, Δέσποινα Μπεμπεδέλη

Παραστάσεις

Λευκωσία: Θέατρο ΘΟΚ, Κεντρική Σκηνή, από 4 Νοεμβρίου 2022 και σε περιοδεία

Πληροφορίες/Εισιτήρια

Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy 
Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717

Φωτογραφίες: Αντώνης Αντωνίου

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση