ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η νέα παραγωγή της Χλόης Μελίδου «Οι Τυφλοί»

Η διασκευή του γνωστού θεατρικού έργου του Μαίτερλινκ από το Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πρόκειται για μια διασκευή του γνωστού θεατρικού έργου του Μαίτερλινκ που γράφτηκε το 1890. Ο βραβευμένος με Νόμπελ λογοτεχνίας (1911) Βέλγος ποιητής, δοκιμιογράφος και θεατρικός συγγραφέας, Μωρίς Μαίτερλινκ (1864-1949), είναι ένας από τους βασικούς εκπροσώπους του συμβολισμού. Το θεατρικό του έργο θεωρείται συχνά πρόδρομος της καινοτόμου δραματουργίας τόσο του Σάμιουελ Μπέκετ όσο και του Χάρολντ Πίντερ.

Κατάλαβα ότι με κοίταζε. Τον άκουσα να με κοιτάζει…
Πρέπει να βλέπεις για να αγαπάς.
Πρέπει να βλέπεις για να κλαις.
Πρέπει να αγγιζόμαστε και με τα δύο μας χέρια.
Μιλήστε, να ξέρω πως είστε ζωντανοί!

«Στο έργο αυτό, προσπαθώ να αποδώσω το μυστικιστικό τοπίο του Μαίτερλινκ, ο οποίος αντλεί έμπνευση από μεσαιωνικούς θρύλους, προβάλλοντας την αίσθηση του ανοίκειου και αφιλόξενου περιβάλλοντος: πέντε άνθρωποι έχουν ξεμείνει και ψάχνουν τρόπο να επιστρέψουν στην ασφάλεια της καθημερινότητάς τους. Εξαρτώμενοι από κάποιον ή από κάτι στο οποίο πιστεύουν και έχοντας χτίσει την αλήθεια τους γύρω από αυτό. Μια μόνιμη και καθηλωτική αναμονή, αγωνία, απελπισία. Άνθρωποι τυφλοί μπροστά στην αλήθεια, μόνη τους ελπίδα ότι ίσως, στο μέλλον, κάποιος θα βλέπει…»
Χλόη Μελίδου

Το Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε ιδρύθηκε το 1999. Mέχρι σήμερα έχει στο ενεργητικό του 42 έργα με συμμετοχές στην Πλατφόρμα σύγχρονου χορού, στο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ χορού (site specific), στο Ευρωπαϊκό φεστιβάλ χορού, και άλλες ανεξάρτητες παραγωγές. Έχει παρουσιάσει έργα του στο Λονδίνο και στην Αθήνα. Εκτός από την παραγωγή καλλιτεχνικού έργου, η ομάδα από την ίδρυση της, συμμετέχει ενεργά σε συντονισμένες με άλλες ομάδες ενέργειες, που αποσκοπούν στην δημιουργία θεσμών οι οποίοι προωθούν την ανάπτυξη του χορού στην Κύπρο και επιτρέπουν στις ομάδες να παράγουν και να παρουσιάζουν το έργο τους.

Το Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Στέγης Σύγχρονου Χορού Λεμεσού (2007) και της ΝΕΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΟΜΑΔΩΝ ΧΟΡΟΥ ΧΟΡΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΧΟΡΟΓΡΑΦΩΝ ΚΥΠΡΟΥ (2004).

Συντελεστές

Βασικοί συντελεστές της ομάδας από την ίδρυση της είναι οι χορογράφοι Χλόη Μελίδου και Ρούλα Κλεοβούλου.

Χορογραφία/διασκευή/σκηνοθεσία: Χλόη Μελίδου
Δραματουργία: Κωνσταντίνος Μελίδης
Μουσική σύνθεση: Δημήτρης Ζαχαρίου
Ερμηνευτές: Βικτώρια Αριστείδου-Φιλίππου, Μάγια Μηνά, Μάγδα Αργυρίδου, Κατερίνα Τυλληρίδου και Μαριλύ Μήλια
Σχεδιασμός σκηνικού: Hardy Hannemann
Σχεδιασμός φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης
Τεχνική Υποστήριξη: Μάρκος Στυλιανίδης
Φωτογραφία: Γιώργος Γεωργίου
Γραφιστικά: Δάφνη Μηνά

Περισσότερες Πληροφορίες 

Πότε/Πού: 5, 6 και 7 Μαρτίου 2021 στις 19:00. Τεχνοχώρος ΕΘΑΛ, Φραγκλίνου Ρούσβελτ 76, 3840 Λεμεσός (Ακίνητα Δήμου Λεμεσού, κτίριο ΣΑΛΑ)

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 99 349265

Χορηγός: Πολιτιστικές Υπηρεσίες ΥΠΠΑΝ (Πρόγραμμα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ)
Υποστηρικτής: Στέγη Σύγχρονου χορού Λεμεσού

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση