ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Nicosia Pop Up 2020 στο Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ στη Λευκωσία

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 25 Φεβρουαρίου έως τις 14 Μαρτίου 2021 με οκτώ ενδιαφέρουσες προτάσεις

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα θα έχει το Nicosia Pop Up 2020, το οποίο συνδιοργανώνουν ο Δήμος Λευκωσίας σε συνεργασία με το NiMAC [Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη], που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 25 Φεβρουαρίου και 14 Μαρτίου 2021 στο Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ. Το Pop Up 2020 ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο. Ωστόσο, αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του Covid-19 και των έκτακτων περιοριστικών μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αποτροπή και την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Όπως ανακοινώθηκε από το NiMAC, λόγω των περιορισμών που επιβάλλει η πανδημία και των υγειονομικών πρωτοκόλλων που βρίσκονται σε ισχύ για φέτος επελέγησαν μόνο προτάσεις που αφορούν στις παραστατικές τέχνες και τα εικαστικά. Επίσης, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι στο Nicosia Pop Up 2020 θα παρουσιάσουν τις δημιουργικές ιδέες τους στο φιλοθεάμον κοινό της Λευκωσίας και ολόκληρης της Κύπρου νέοι δημιουργοί και περφόρμερ. Όλες οι παραστάσεις που θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του Nicosia Pop Up 2020 προσφέρονται δωρεάν και οι διοργανωτές τονίζουν πως στον χώρο διεξαγωγής των παραστάσεων θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα σχετικά πρωτόκολλα υγείας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και για την προστασία των συμμετεχόντων και του κοινού.

Το πρόγραμμα

Το φεστιβάλ θα κάνει αρχή την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα με την προβολή της παράστασης «Καρέκλες», σε σκηνοθεσία enacttheatre σε συνεργασία με τον Κύρο Παπαβασιλείου. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Μαρίνα Μακρή και Έλενα Καλλινίκου. Η προβολή θα επαναληφθεί την Παρασκευή (26/02). Είσοδος δωρεάν (κράτηση 96008919).

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου το πρωί (11:00 π.μ.) θα παρουσιαστεί η παιδική θεατρική παράσταση «Οικογένεια Κλόουν», σε σκηνοθεσία: Ναταλίας Παναγιώτου, η οποία είχε και τη σύλληψη της ιδέας. Ερμηνεύουν η Ναταλία Παναγιώτου και ο Μοχάμεντ Αουάντ. Η είσοδος είναι δωρεάν (κράτηση 99448034).

Τη Δευτέρα 1 Μαρτίου στις 6:00 μ.μ. η ομάδα Γιασεμίν θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση #kazanti, με δωρεάν είσοδο (κρατήσεις στο yasemin.collective @gmail.com). Συντελεστές της παράστασης (κείμενο, σκηνοθεσία, ερμηνεία) οι Ναταλία Παναγιώτου, Άννη Σοφοκλέους και Δέσποινα Χρυσάνθου).

Την Παρασκευή 5 Μαρτίου(7:00) και την Κυριακή 7 Μαρτίου (6:00 μ.μ.) θα παρουσιαστεί η θεατρική παράστασηUnder/Pants με είσοδο δωρεάν (κράτηση στο 99818208). Το κείμενο είναι της Νάγιας Τ. Καρακώστα και της Ελένης Αναστασίου, η οποία έχει και τη σκηνοθετική επιμέλεια. Ερμηνεύει η Νάγια Τ. Καρακώστα. Επί σκηνής θα βρίσκονται οι μουσικοί Τζούλιαν Κουκκίδης και Λεόντιος Κυριάκου.

Τη Δευτέρα 8 Μαρτίου θα παρουσιαστεί η περφόρμανς Part 6: What does the Tongue Do? με δωρεάν είσοδο (κράτηση στο 99669476). Η παραγωγή είναι της bytheway productions. Η συγγραφή των κειμένων και η σκηνοθεσία / χορογραφία της Ελεάνας Αλεξάνδρου. Καλλιτεχνικοί συνεργάτες οι Αριάνα Μαρκουλίδου και η Εύα Κοραή. Περφόρμερ η Αριάνα Μαρκουλίδου και η Ελεάνα Αλεξάνδρου.

Μία ακόμη περφόμανς, η ΙΧΩΡ την Τρίτη 9 Μαρτίου, επίσης με δωρεάν είσοδο (κράτηση 99018828). Πρωτότυπο κείμενο / σκηνοθεσία / χορογραφία / σκηνογραφία της Άννης Χούρη. Ερμηνεύουν η Ελισάβετ Παναγιώτου και η Άννη Χούρη.

Την Παρασκευή 12 Μαρτίου (5:00 μ.μ. και 7:00 μ.μ.) θα παρουσιαστεί η χορογραφία ΠροσωπΑρμόΖω από την Άτυπη Ομάδα «Κόρες», στην οποία συμμετέχουν οι χορεύτριες Σοφία Ηρακλέους, Άντρια Κωνσταντίνου, Ελισάβετ Παναγιώτου, Αυγουστίνα Τρίαρου και Μαρία Χρυσοστόμου. Επίσης με δωρεάν είσοδο (κράτηση 99032820 και 96323634).

Τέλος, την Κυριακή 14 Μαρτίου (6:00 μ.μ.) η Εύη Δημητρίου θα παρουσιάσει την περφόρμανς Genes and Tonic. Σύμβουλος: Tabea Martin, μουσική του Δημήτρη Σπύρου, σχεδιασμός φωτισμού ο Aleksandar Jotovic. Τη στυλιστική επιμέλεια έχει η Κρίστια Μιχαηλίδου. Εκπαίδευση φωνήςηCathryn Robson και στην τεχνική υποστήριξη οι Sakari Laurila και Άντης Ιακώβου. Είσοδος δωρεάν (κράτηση 99349716).

Πληροφορίες

Μπορείτε να αναζητήσετε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Nicosia Pop Up 2020 στην ιστοσελίδα του Δήμου www.nicosia.org.cy, στην ιστοσελίδα του NiMAC www.nimac.org.cy και στο Facebook του Nicosia Pop Up 2020 [https://www.facebook.com/nicosiapopup2020]. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση