ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Αβελάρδος και η Ελοΐζα συνεχίζουν το ταξίδι τους στη Λεμεσό

Η παράσταση που αγκαλιάστηκε με ιδιαίτερη θέρμη από το κοινό της Λευκωσίας

Newsroom K

Η παράσταση που αγκαλιάστηκε με ιδιαίτερη θέρμη από το κοινό της Λευκωσίας, με τέσσερις sold out παραστάσεις, έρχεται στη Λεμεσό, στο Θέατρο της ΕΘΑΛ.

Στο μεσαιωνικό Παρίσι του 12ου αιώνα, ο σαραντάχρονος Πέτρος Αβελάρδος θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους φιλοσόφους, θεολόγους και δασκάλους της εποχής και προορίζεται να γίνει ο επόμενος Πάπας. Μεταξύ των μαθητών του, και η δεκαεξάχρονη Ελοΐζα, ανιψιά του Φυλμπέρ, εφημέριου του Παρισιού. Μέσα από τις συζητήσεις και τις διαφωνίες τους κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, ο Αβελάρδος και η Ελοΐζα αρχίζουν να βιώνουν τον πιο σαρωτικό, σαρκικό και εγκεφαλικό έρωτα.

Το ζευγάρι ενδίδει στην πληρέστερη μορφή του έρωτα του, παντρεύεται κρυφά και αποκτά παιδί. Όμως η σχέση μαθεύεται και σκανδαλίζει την κοινωνία. Ο Αβελάρδος αποφασίζει να αποσυρθεί από τα εγκόσμια και καταφεύγει στο μοναστήρι του Saint Denis, ζητώντας από την Ελοΐζα να κάνει το ίδιο. Χωρίς καμία κλήση προς τον μοναχισμό, αποδέχεται.

Ο διασυρμός του Αβελάρδου, συνεχίζεται ακόμη και μετά την είσοδό του στο μοναστήρι όπου χαρακτηρίζεται αιρετικός και βλέπει τα βιβλία του να καίγονται. Έχοντας χάσει τα πάντα, το ζευγάρι, χωρισμένο σε διαφορετικά μοναστήρια επικοινωνεί μέσω αριστουργηματικών επιστολών περιμένοντας να τους ενώσει ο θάνατος.

Η φρέσκια σκηνοθετική ματιά ζωντανεύει τον μύθο του σπουδαίου αυτού έρωτα για πρώτη φορά σε κυπριακή θεατρική σκηνή μέσα από την αφήγηση τριών ηθοποιών. Εναλλάσσοντας ρόλους φτιάχνουν ένα θεατρικό πάζλ επί σκηνής για τη ζωή των δύο σπουδαίων προσωπικοτήτων που αψήφησαν μία ολόκληρη κοινωνία, σκανδάλισαν την Εκκλησία και πλήρωσαν το τίμημα ενός έρωτα που δεν χώρεσε στον καιρό του. Η πρωτότυπη μουσική παίζει το δικό της καθοριστικό ρόλο στη παράσταση, γατί «οι μεγάλες αγάπες πρέπει να συνεχίσουν να τραγουδιούνται»

Συντελεστές 

Σκηνοθεσία: Κώστας Σιλβέστρος
Σκηνικά/Κοστούμια: Μαρίνα Χατζηλουκά
Μουσική Σύνθεση: Αντρούλα Καφά
Κίνηση: Αλέξης Βασιλείου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Βασίλης Πετεινάρης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Στέφανη Μουρουζή
Ηθοποιοί: Βασιλική Κυπραίου, Αντωνία Χαραλάμπους, Θανάσης Γεωργίου και η μουσικός/περφόρμερ Αντρούλα Καφά

 

Πληροφορίες

Πότε / Πού: Θέατρο ΕΘΑΛ. Οι παραστάσεις θα είναι στις 21, 22, 25, 28, 29 Φεβρουαρίου και 3 Μαρτίου 2020 στις 20:30 και 23 Φεβρουαρίου 2020 στις 18:30. Λεωφόρος Φραγκλίνου Ρούσβελτ 76, Λεμεσός

Επικοινωνία/Κρατήσεις: Τηλέφωνο 25877827

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση

Θερμή ήταν η υποδοχή του κοινού στο εξωτερικό για τους «Πέρσες»

Εξαγωγές πολιτισμού

Για πρώτη φορά η Επίδαυρος εξέπεμψε live, ενώ το ίδιο συνέβη για πρώτη φορά με μια ελληνική παραγωγή της αρχαίας ελληνικής ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΘΕΑΤΡΟ-ΧΟΡΟΣ