ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο «Βυσσινόκηπος στο τραπέζι» θα παρουσιαστεί στο Flea Theatre

Από τη θεατρική ομάδα Ειδεκανού διασκευή για εφήβους βασισμένη στο θεατρικό έργο του Άντον Τσέχωφ «Ο Βυσσινόκηπος»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Διασκευή για εφήβους βασισμένη στο θεατρικό έργο του Άντον Τσέχωφ “Ο Βυσσινόκηπος”

Ο Βυσσινόκηπος περιμένει το καλοκαίρι να βγει σε πλειστηριασμό και στην επιφάνεια του τραπεζιού απλώνονται οι σκιές των ανθρώπων που τον αγάπησαν, που συνδέθηκαν μαζί του, που στάθηκαν ανήμποροι να τον σώσουν.

Με τη βοήθεια καθημερινών αντικειμένων πάνω σε ένα τραπέζι, οι δύο ηθοποιοί φωτίζουν τις τελευταίες μέρες ενός ξακουστού και πανέμορφου βυσσινόκηπου, κάπου σε μια ρωσική επαρχία περίπου στο γύρισμα του εικοστού αιώνα. Χρησιμοποιώντας φανάρια, κεριά, σπίρτα, αναπτήρες, φώτα led, λαμπάκια, ρεσώ, φανούς θυέλλης και όποιες άλλες αυτοσχέδιες ή διαθέσιμες πηγές φωτός, η Ομάδα Ειδεκανού διασκευάζει για εφήβους το “Βυσσινόκηπο” του Άντον Τσέχωφ. Κάθε πηγή φωτός αντιπροσωπεύει έναν από τους χαρακτήρες του Βυσσινόκηπου, στους οποίους δίνουν φωνή οι δύο ηθοποιοί, λειτουργώντας σε δύο επίπεδα: ως αφηγητές-σχολιαστές και ως ηθοποιοί-εμψυχωτές.

Μέσα από μια ελεύθερη και συμπυκνωμένη διασκευή του Βυσσινόκηπου, παρακολουθούμε έναν κόσμο που καταρρέει, έναν καινούργιο που αναδύεται, και ανθρώπους που καλούνται να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα στη σκιά ενός ερωτήματος: τι είναι τελικά ο Βυσσινόκηπος του Τσέχωφ, κωμωδία όπως επέμενε εμφατικά ο ίδιος ο συγγραφέας; Ή τραγωδία, όπως είχε πρωτοπαρουσιαστεί στη Μόσχα πριν από έναν αιώνα επισκιάζοντας έκτοτε την πρόθεση του συγγραφέα;

Κατάλληλο για θεατές από 14 ετών.

Περισσότερες Πληροφορίες 

Πότε/Πού: Δύο επιπλέον παραστάσεις για τον Βυσσινόκηπο στο Τραπέζι , στις 26 και 27 Φεβρουαρίου στο Flea Theatre

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση