ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι επιχορηγήσεις του Θυμέλη φέρνουν λουκέτα...

Έντονα αντιδρά το ελεύθερο θέατρο για τα πόσα που δόθηκαν για το πρώτο εξάμηνο του ’23

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Οι επιχορηγήσεις από το Σχέδιο Θυμέλη που πλέον διαχειρίζεται το υφυπουργείο Πολιτισμού έφεραν αντιδράσεις από τις μικρότερες θεατρικές ομάδες, αλλά και από μεγαλύτερα θέατρα, τα οποία θεωρούν ότι τα χρήματα που έλαβαν δεν μπορούν να ικανοποιήσουν το θεατρικό τους όραμα. Χαρακτηριστικές είναι οι αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από διευθυντές θεάτρων, αλλά και από μεμονωμένους καλλιτέχνες.

Τέλος για το Θέατρο Ένα

Ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης από το Θέατρο Ένα σε δημοσίευσή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανήρτησε φωτογραφία του θεάτρου γράφοντας «θέατρο ένα τέλος...», και με κείμενο που αναφέρει: «Τελευταίες Παραστάσεις για το θέατρο ένα:

- αντίο Berlin: 16, 17 Δεκεμβρίου στις 20:30 και 18 Δεκεμβρίου στις 19:00

- ο εραστής: 15, 19, 20, 21, 22 και 23 Δεκεμβρίου στις 20:30

και τέλος....». Το θέατρο ένα έλαβε για το πρώτο εξάμηνο για δύο (2) παραγωγές 25.000 ευρώ.

 To κράτος πρέπει να λειτουργεί αξιοκρατικά

Το Θέατρο Versus σε ανάρτησή του επίσης γράφει πως η ιστορία επαναλαμβάνεται… «Ίδιοι άνθρωποι, τα ίδια γεγονότα μόνο που αυτή την φορά έχουν αλλάξει οι θέσεις τους. Από την προεδρία του ΘΟΚ στο Υφυπουργείο πολιτισμού» και αναφέρεται στον υφυπουργό Πολιτισμού Γιάννη Τουμαζή, ο οποίος, όπως γράφει στην ανάρτηση του θεάτρου Versus «γνωρίζει πολύ καλά τον αγώνα που είχαμε δώσει για την διατήρηση εν ζωή του Θεάτρου VERSUS, το οποίο παρεμπιπτόντως χτυπά δυνατά μέσα από το ιστορικό κέντρο της Λεμεσου στην Β’ Δημοτική Αγορά» και υπενθυμίζει πως επί προεδρίας του, το 2017, το Θέατρο VERSUS αποκλείστηκε αρχικά από τις χορηγίες της συγκεκριμένης χρονιάς.

Σημειώνεται πως το Θέατρο Versus δεν έλαβε κανένα ποσό για το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Πιότερο να μας στείλουν στο σπίτι μας

Ο Μαρίνος Ξενοφώντος, από το Θέατρο Ανεμώνα επίσης σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έγραψε χαρακτηριστικά στο τέλος του κειμένου του: «Σε εμάς η τρανταχτή οδηγία από τις αρχές, είναι να κλείσει πάραυτα το θέατρο Ανεμώνα».

Ο κ. Ξενοφώντος αναφέρει επίσης πως η πολιτεία έχει αποφασίσει στα 20χρονα του Θεάτρου Ανεμώνα να το τιμωρήσει με το μικρότερο ποσό επιχορήγησης που του εγκρίθηκε ποτέ. Να το τιμωρήσει. Σημειώνεται πως το Θέατρο Ανεμώνα για τρεις παραγωγές έλαβε 45.000 ευρώ, και όπως λέει ο κ. Ξενοφώντος «Έτσι λοιπόν πιότερο να μας στείλουν στο σπίτι μας με συντροφιά τις οφειλές και τα χρέη μας. Αυτά τα χρέη που δημιουργήθηκαν για να μπορεί το θέατρο να παρουσιάζει τις φτωχικές και τόσο μέτριες παραστάσεις που ανέβασε και για να μπορεί να πληρώνει τους συνεργάτες του την ώρα που έπρεπε».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση