ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» για παιδιά

Ο σκηνοθέτης Κώστας Σιλβέστρος διασκευάζει το εμβληματικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κύπρια

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με φρέσκια διάθεση και χιούμορ, ο σκηνοθέτης Κώστας Σιλβέστρος διασκευάζει για παιδιά το εμβληματικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», σε μια παραγωγή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια. Η παραγωγή παρουσιάστηκε ήδη στη Λεμεσό και την Πάφο, ανεβαίνει και στη Λευκωσία, για δύο παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. στις 15 και 16 Οκτωβρίου. 

Μια ομάδα κορυφαίων δημιουργών, με πρωτότυπη, ζωντανή μουσική από τον καταξιωμένο Έλληνα συνθέτη και πιανίστα Θοδωρή Οικονόμου, συνθέτουν επί σκηνής ένα… όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, ευελπιστώντας να κερδίσουν τις καρδιές μικρών και μεγάλων.

Η πρωτότυπη διασκευή πραγματεύεται με παιχνιδιάρικο τρόπο τον έρωτα τεσσάρων νέων που κρύβονται στο δάσος της Αθήνας για να ζήσουν όπως επιθυμούν, μακριά από τους κανόνες που τους επιβάλλει η κοινωνία. Ένα παιχνίδι παρεξηγήσεων και ανατροπών, με μια μεγάλη δόση μαγείας, καθώς ξωτικά και νεράιδες του δάσους συμμετέχουν σε αυτό.

Ο Κώστας Σιλβέστρος πλαισιώνεται από μια ομάδα κορυφαίων δημιουργών. Την πρωτότυπη μουσική υπογράφει ο Θοδωρής Οικονόμου, τους στίχους ο Σταύρος Σταύρου, την κίνηση ο Φώτης Νικολάου, τα σκηνικά και κοστούμια η Κωνσταντίνα Ανδρέου. Λαμβάνουν μέρος οι ηθοποιοί Γιώργος Ευαγόρου, Ραφαέλλα Καβάζη, Μάρκος Καλλής, Έλενα Καλλινίκου, Μάριαν Κυπριανού, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Άντονυ Παπαμιχαήλ, Ιζέλ Σεϊλάνί, Άγγελος Χατζημιχαήλ και οι μουσικοί Ανδρέας Μιχαλόπουλος και Βασίλης Βασιλείου.

 

Η πρωτότυπη διασκευή του Κώστα Σιλβέστρου πραγματεύεται, με παιχνιδιάρικο τρόπο, τον έρωτα τεσσάρων νέων που κρύβονται στο δάσος της Αθήνας για να ζήσουν όπως επιθυμούν, μακριά από τους κανόνες που τους επιβάλλει η κοινωνία.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία - Διασκευή: Κώστας Σιλβέστρος. Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου. Στίχοι τραγουδιών: Σταύρος Σταύρου. Κίνηση: Φώτης Νικολάου. Σκηνικά - Κοστούμια: Κωνσταντίνα Ανδρέου. Σχεδιασμός φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης. Βοηθός σκηνοθέτη - Φωνητική διδασκαλία: Κωνσταντίνος Ανδρονίκου. Μουσικοί επί σκηνής: Ανδρέας Μιχαλόπουλος (πιάνο), Βασίλης Βασιλείου (handpan, κρουστά).

Ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Γιώργος Ευαγόρου, Ραφαέλλα Καβάζη, Μάρκος Καλλής, Έλενα Καλλινίκου, Μάριαν Κυπριανού, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Άντονυ Παπαμιχαήλ, Ιζέλ Σεϊλανί, Άγγελος Χατζημιχαήλ.

Παραστάσεις

15/10 & 16/10, Λευκωσία, Δημοτικό Θέατρο, 5 μ.μ.

Διάρκεια: 75’.    Ηλικία: 5+

Εισιτήρια πωλούνται στα γραφεία της ACS COURIER παγκύπρια και ηλεκτρονικά στο tickethour.com.cy / τηλ: 77777040

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση