ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Seawall/ Θαλάσσιο Τείχος» στο θέατρο Αιγαία

Η Θεατρική Ομάδα Μαρίας Καρολίδου επανέρχεται με νέες ημερομηνίες παραστάσεων για το έργο του Βρετανού συγγραφέα Simon Stephens

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Θεατρική Ομάδα Μαρίας Καρολίδου επανέρχεται με νέες ημερομηνίες παραστάσεων για το έργο του Βρετανού συγγραφέα Simon Stephens (Σάιμον Στίβενς) «Seawall/ Θαλάσσιο Τείχος». Το έργο-που ανεβαίνει σε Παγκύπρια πρώτη- έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Δεκέμβριο στο θέατρο Αιγαία, αλλά λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας οι υπόλοιπες παραστάσεις είχαν ακυρωθεί.

Το κείμενο επιχειρεί μια ειλικρινή, αφοπλιστική και ανερυθρίαστη εξερεύνηση στο θέμα της απώλειας από την πλευρά ενός πατέρα και συζύγου. Η αφήγηση ακουμπάει με ιδιαίτερη ευαισθησία, χιούμορ και διεισδυτικότητα τις προκλήσεις και τη χαρά της πατρότητας, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει τα μεγάλα θέματα της ύπαρξης όπως: τη γέννηση, τον θάνατο, την αγάπη, την απουσία, τον φόβο, τον πόνο, τον προβληματισμό για αυτό που ονομάζουμε Θείο και όλα όσα σχετίζονται με αυτό που αποκαλούμε «ανθρώπινη κατάσταση». Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι η εξιστόρηση γίνεται από έναν άντρα, ο οποίος, μέσα στα πλαίσια του βιολογικού και κοινωνικού του φύλου, επιχειρεί ένα ταξίδι στην ανθρώπινη αδυναμία και ευθραυστότητα.

Ο συγγραφέας Simon Stephens (Σάιμον Στίβενς) είναι από τους πιο γνωστούς και αγαπητούς συγγραφείς της σύγχρονης Αγγλικής δραματουργίας, που έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μετά την πολύ επιτυχημένη θεατρική διασκευή που έκανε στο μυθιστόρημα του Μαρκ Χάντον «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα» (The Curious Incident of the Dog in the Night-Time).

Συντελεστές:

Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Μαρία Ιόλη Καρολίδου
Σκηνικά - Κοστούμια: Μαρία Γεωργίου
Σχεδιασμός ήχου: Χριστίνα Γεωργίου
Κινησιολογία: Παναγιώτης Τοφή
Σχεδιασμός φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης
Οπτική επικοινωνία: Χριστιάνα Κωνσταντίνου

Επί σκηνής ο Πάνος Μακρής

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού: Θέατρο Aιγαία, 19, 20, 21, 22, 26, 27, 28, 29 Μαρτίου στις 19:15. Αγίων Ομολογητών 81, Λευκωσία 1081

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 97715441

Το έργο είναι κατάλληλο για άτομα άνω των 12 ετών.

Χορηγοί: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπ.Π.Π.Α.Ν, Flash Art ΡΙΑΛΤΟ
Χορηγός Επικοινωνίας: ΡΙΚ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση