ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τα αποτελέσματα του Σχεδίου ΘΥΜΕΛΗ 2024 για το Α' εξάμηνο

Στόχος ήταν να επιλεγούν για οικονομική στήριξη ρεπερτόρια που πρωτοτυπούν, ανανεώνουν και εμπλουτίζουν με νέες προτάσεις ερμηνείας και εκφραστικών μέσων τις θεατρικές παραγωγές

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Υφυπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνει ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων για το Σχέδιο ΘΥΜΕΛΗ, αναφορικά με τη χρηματοδότηση επαγγελματικών θεατρικών παραγωγών που θα πραγματοποιηθούν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Στόχος ήταν να επιλεγούν για οικονομική στήριξη ρεπερτόρια που πρωτοτυπούν, ανανεώνουν και εμπλουτίζουν με νέες προτάσεις ερμηνείας και εκφραστικών μέσων τις θεατρικές παραγωγές.

Αναφέρεται ότι για το Σχέδιο ΘΥΜΕΛΗ υποβλήθηκαν συνολικά 36 αιτήσεις από 19 θεατρικούς φορείς. Επελέγησαν 31 αιτήσεις από 18 φορείς.

Οι προτάσεις, στη βάση αξιοκρατικών και διαφανών διαδικασιών, αξιολογήθηκαν από πενταμελή Επιτροπή Αξιολόγησης Αιτήσεων (Ε.Α.Α.), η οποία διορίστηκε για τον σκοπό αυτό από την Υφυπουργό Πολιτισμού.

Το Υφυπουργείο εκφράζει την ικανοποίησή του για την αθρόα συμμετοχή των θεατρικών ομάδων. Ταυτόχρονα, συγχαίρει τους επιλεγέντες και, κυρίως, όσους εξασφάλισαν υψηλή βαθμολογία στη βάση των καλλιτεχνικών και ποιοτικών κριτηρίων, καταδεικνύοντας το υψηλό και ποιοτικό επίπεδο των προτάσεων για θεατρικές παραγωγές.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Υφυπουργείου Πολιτισμού.

Για τον πίνακα κατάταξης και χορηγιών για τις θεατρικές παραγωγές και τις περιοδείες τους για το Α΄ Εξάμηνο του 2024 πατήστε εδώ.

Το Υφυπουργείο Πολιτισμού ενημερώνει ότι αρχίζει άμεσα η προεργασία για την προκήρυξη του Σχεδίου ΘΥΜΕΛΗ για επαγγελματικές θεατρικές παραγωγές που θα πραγματοποιηθούν κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2024. Σημειώνεται ότι το Υφυπουργείο, αφουγκραζόμενο και τους εμπλεκόμενους φορείς, θα προβεί σε περαιτέρω τροποποιήσεις πριν από την προκήρυξή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Θέατρο  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση