ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

The Nether της Jennifer Haley σε σκηνοθεσία Εβίτας Ιωάννου

Το έργο πραγματεύεται φιλοσοφικά και ηθικά ερωτήματα που εγείρονται από την εξέλιξη της τεχνολογίας της εικονικής πραγματικότητας

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Το πολυβραβευμένο θεατρικό έργο The Nether της Jennifer Haley παρουσιάζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά σε μορφή θεατρικού αναλογίου. Σκιαγραφώντας το ενδεχόμενο της εικονικής βίας χωρίς συνέπειες, το έργο πραγματεύεται φιλοσοφικά και ηθικά ερωτήματα που εγείρονται από την εξέλιξη της τεχνολογίας της εικονικής πραγματικότητας. Το διαδίκτυο έχει μεταμορφωθεί στο «The Nether», ένα σύμπαν με ψηφιακές πολιτείες τις οποίες όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να κατοικήσουν. Εκεί βρίσκεται και το «Καταφύγιο», μία ειδυλλιακή εικονική πραγματικότητα με ιδιόμορφους ηθικούς νόμους. Η ντετέκτιβ Μόρις, επιθεωρήτρια του ψηφιακού κόσμου, ανακρίνει τον Σιμς, έναν ευγενή κύριο που δραστηριοποιείται στο Καταφύγιο προμηθεύοντας άνδρες με ανήλικα παιδιά για σεξουαλική εκμετάλλευση. Μέσω των ερωτήσεων της ντετέκτιβ, και καθώς ο Σιμς, με φιλοσοφική οξυδέρκεια, αρνείται την ενδεχόμενη εγκληματικότητα των δραστηριοτήτων του, το θεατρικό έργο εξετάζει τις ηθικές διαστάσεις της εικονικής βίας και το ενδεχόμενο νομοθέτησής της.

Συντελεστές

Κείμενο: Jennifer Haley, μετάφραση: Άννα Σπύρου. Σκηνοθεσία: Εβίτα Ιωάννου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Έλενα Καλλινίκου, Λούκια Πιερίδου, Μιχάλης Ασιήκκας, Μάριος Ιωάννου. Μουσική (επί σκηνής): Αντρούλα Καφά. Κοστούμια: Αλεξάνδρα Πετσετάκης. Σχεδιαστής Κουστουμιού Ίριδας: Filep Motwary. Φωτισμοί: Ευριπίδης Δίκαιος. Γραφικά: Αντώνης Μούσιης. Βοηθός Παραγωγής: Δημήτρης Μιχαηλίδης. Φωτογραφίες: Νεφέλη Παπαδάκη, Στέφανος Χρυσάνθου. Παραγωγή: Παραπλεύρως Παραγωγές.

Πληροφορίες: 16, 17, 19, 20 Οκτωβρίου, ώρα 8:00 μ.μ. Φυτώριο Εικαστικής Καλλιέργειας, Νεχρού 2, Δημοτικός Κήπος Λευκωσίας. Κρατήσεις: 99629610. Το σκηνοθετημένο αναλόγιο έχει επιχορηγηθεί από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση