ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:11
 

Το θέατρο της Κύπρου αποχαιρετά τη Χρύσα Σπηλιώτη

Συνεργάστηκε γόνιμα με τους εδώ φορείς για την προώθηση και ενίσχυση της κυπριακής θεατρικής γραφής

Newsroom K

Ο θεατρικός κόσμος της Κύπρου αποχαιρετάει την ηθοποιό Χρύσα Σπηλιώτη που ήταν ένα από τα θύματα της καταστροφικής πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική. Το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου εκφράζοντας την οδύνη τους για τον χαμό ανθρωπίνων ζωών, μεταξύ αυτών και της συνεργάτιδας του ΘΟΚ Χρύσας Σπηλιώτη. Με τη σειρά του και το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ) αποχαιρετά τη Χρύσα Σπηλιώτη.

Η Χρύσα Σπηλιώτη ήταν ένας από τους βασικούς εκπαιδευτές του προγράμματος PLAY, καθορίζοντας το χαρακτήρα και την αποτελεσματικότητα του προγράμματος που ξεκίνησαν ο ΘΟΚ και το ΚΚΔΙΘ, αναπτύσσοντας ιδιαίτερη σχέση με τη θεατρική οικογένεια της Κύπρου. Μάλιστα, όπως αναφέρονται στις ανακοινώσεις τους οι δύο οργανισμοί, συνέχισε να προσφέρει τη βοήθειά της σε θέματα συγγραφής σε όποιον τη ζητούσε, μέχρι και την τελευταία στιγμή. Η Χρύσα Σπηλιώτη, ένας ξεχωριστός άνθρωπος με , συνεργάστηκε με το ΚΚΔΙΘ και συνέβαλε σημαντικά και με πολλή αγάπη στις προσπάθειες ανάδειξης, προώθησης και ενίσχυσης της κυπριακής θεατρικής γραφής, τόσο με την πραγματοποίηση σεμιναρίων θεατρικής γραφής, καθώς και στη διοργάνωση του προγράμματος PLAY.

Το Δ.Σ. του ΘΟΚ θα μελετήσει τρόπους απόδοσης τιμής στη Χρύσα Σπηλιώτη, και θα εκπροσωπηθεί στην κηδεία της, από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του κ. Σάββα Κυριακίδη.Το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της Χρύσας Σπηλιώτη.

Η Χρύσα Σπηλιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα και ήταν απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Παρακολούθησε μαθήματα αυτοσχεδιασμού στην Γαλλία και εργάστηκε για πολλά χρόνια ως ηθοποιός. Υπήρξε από τα βασικά στελέχη του «Ανοιχτού Θεάτρου» του Γιώργου Μιχαηλίδη όπως και του «Θεάτρου της Άνοιξης».
Στο θέατρο συνεργάστηκε με γνωστούς σκηνοθέτες όπως οι Μίνως Βολανάκης, Γ. Σεβαστίκογλου κ.ά. αλλά και με διάφορα θέατρα όπως το Θέατρο του Νότου, το Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας, το Εθνικό Θέατρο και την Ελεύθερη Σκηνή.
Επί τρία χρόνια παρουσίαζε το καθημερινό τηλεοπτικό νηπιαγωγείο της ΕΡΤ "Γύρω γύρω όλοι", γράφοντας παράλληλα τα κείμενα των εκπομπών. Από το 1997 ασχολήθηκε και με την συγγραφή θεατρικών κειμένων και παιδικών βιβλίων. Δίδαξε υποκριτική στην δραματική σχολή του Διομήδη Φωτιάδη και θεατρικό παιχνίδι σε νηπιαγωγεία και σε δημοτικά σχολεία της Αττικής. Επίσης, διατέλεσει μέλος του Δ.Σ. του Κεντρικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας και του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.


ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση

Μια ενανθρώπιση με κόστος

Μια ενανθρώπιση με κόστος

Ο Νεοκλής Νεοκλέους στην παράσταση «Πίθηκος – Άνθρωπος» από το Θέατρο ΑντίΛογος μίλησε για την εν αλύσεσι ελευθερία
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΘΕΑΤΡΟ-ΧΟΡΟΣ
X