ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τριήμερο σεμινάριο για την τέχνη του φλαμένκο

Προσφέρονται μαθήματα για αρχάριους και για μεσαίου επιπέδου χορευτές από τη Φιλίππα Στυλιανούδη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Τριήμερο σεμινάριο για την τέχνη του φλαμένκο προγραμματίζονται από τη χορεύτρια φλαμένκο Φιλίππα Στυλιανούδη, από τις 2 έως τις 4 Ιουλίου, σε δύο επίπεδα, για αρχάριους και για χορευτές μεσαίου επιπέδου. Συγκεκριμένα θα διδαχθούν οι ρυθμοί Solea για αρχάριους και δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία, με εισαγωγικό μάθημα στην τέχνη του φλαμένκο. Για το μεσαίο επίπεδο θα προσφερθεί διδασκαλία του Seguiriya. Το σεμινάριο θα συνοδεύει μουσικά ο κιθαρίστας Στέφανος Ρίρι.

Η Solea ειναι ένας από τους πιο σημαντικούς ρυθμούς φλαμένκο, που φτάνει στα βάθη της ψυχής. Προήλθε από το Καντίθ ή τη Σεβίλλη στην Ανδαλουσία. Λέγεται πως είναι η μητέρα των διαφόρων ρυθμών-palos. Η ονομασία του προέρχεται από τη λέξη soledad που σημαίνει «μοναξιά». Έχει 12 κτύπους-compas, με βασικό τονισμό 3, 6, 8, 10, 12 και συνοδεύεται από κιθάρα.

Η Seguiriya είναι μία από τις παλαιότερες και βαθύτερες μορφές δραματικού, εκφραστικού και τελετουργικού χορού. Προέρχεται από το «Seguidilla». Είναι 12αρι ρυθμός-compas, ίδιο με τη Solea αλλά διαφέρει στον τονισμό 1, 3, 5, 8, 11. Στο σεμινάριο οι μαθητές-χορευτές θα διδαχθούν τη Seguiriya με μπαστούνι, που το κάνει ακόμα πιο συναρπαστικό.

 

Γενικές πληροφορίες για το σεμινάριο

Για εγγραφές στα τηλέφωνα 99489782 και 99496902. 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Vattis Art of Dance, Κυρηνείας 132 (1ος όροφος), Πλατύ Αγλαντζιάς. 

 

Solea

Αρχάριο – Εισαγωγικό μάθημα στην τέχνη του φλαμένκο. Δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία.

Για την τεχνική ποδιών, θα χρειαστούν παπούτσια character, απλό τακούνι ή αθλητικό αν δεν υπάρχουν τα προαναφερθέν.

Seguiriya

Μεσαίο – Προηγούμενη πείρα απαραίτητη με παπούτσια φλαμένγκο και μπαστούνι.

  • Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου και στα δύο επίπεδα από τη σχολή χορού Vattis Art of Dance.

 

Διάρκεια Σεμιναρίου: Αρχάριο Επίπεδο (4,5 ώρες) / Μεσαίο Επίπεδο (6 ώρες)

Κόστος Σεμιναρίου: Αρχάριο Επίπεδο €80 / Μεσαίο Επίπεδο €100

 

Ποια είναι η Φιλίππα Στυλιανούδη

Η Φιλίππα Στυλιανούδη είναι απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Ραλλουμάνου», Instructor de Baile S.D.B.E και Alianza Flamenca. Συνεργάστηκε με τις ομάδες χορού La Rambla και Ronda al Alba, με την Εθνική Λυρική Σκηνή, με τον Milton Mayers της Ακαδημίας Jacob’s Pillow της Αμερικής, τους Saray Munoz, Norberto Chamizo, Jose Hernandez, Juan Carlos, Carmen La Talegona, Patricia Prieto Muriel, Rafa και Fedor Teunisse του Royal Conservatory της Χάγης. Το 2004 δημιούργησε τη δική της σχολή χορού El Duende στη Λεμεσό, με μαθητές της να αποσπούν βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς. Είναι μέλος της Στέγης Σύγχρονου Χορού, της Νέας Κίνησης και του Συνδέσμου Χορού Κύπρου. Παραδίδει σεμινάρια φλαμένκο και εμφανίζεται σε φεστιβάλ όπως Round Table Cyprus Arts Festival, Tribal Fusion Festival κ.λπ.. Έχει επίσης καθιερώσει την καλοκαιρινή φιέστα Buleria para todos, στο Old Port square της Λεμεσού. Το 2019 ανέλαβε την επιμέλεια κίνησης για το θεατρικό έργο «Ματωμένος Γάμος» του Λόρκα (σε σκηνοθεσία Αντρέα Χριστοδουλίδη), λαμβάνοντας επίσης μέρος ως χορεύτρια φλαμένκο. Έχει ιδρύσει την «Compania Flamenca Filippa» με σκοπό την προώθηση της τσιγγάνικης κουλτούρας, ανεβάζοντας συχνά παραστάσεις με καταξιωμένους Ισπανούς καλλιτέχνες, με πρόσφατη παραγωγή το Ponerse Las Pilas, το 2020 στο Θέατρο Ριάλτο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση